Дарител номер едно в държавата Делян Пеевски продължава с личната

...
Дарител номер едно в държавата Делян Пеевски продължава с личната
Коментари Харесай

Пеевски дари 50 000 лв. на БАН за изследвания за вируса

Дарител номер едно в страната Делян Пеевски продължава с персоналната си поддръжка за най-голямата акция за българското опазване на здравето в битката против разпространяването на ковид. След като преведе 4 милиона лв. за здравна инсталация, маски, защитни дрехи и проби над 25 лечебни заведения в страната и подкрепя медиците, които работят на пъпрва линия в болестта, през днешния ден депутатът от Движение за права и свободи подари и 50 000 лв. за проучвания на учените от Българска академия на науките в битката против смъртоносната болест.   

Само преди дни стана ясно, че български учени стартират работа по ваксина против Ковид-19. Три екипа вземат участие в българската разработка - работна група от Института по микробиология на Българска академия на науките, управителен от доцент Андрей Чорбанов, екип на Медицинска академия и екип от Софийския университет.       

Пеевски подари и уред за PCR проби на " Пирогов ".

Цял клас зрелостници също предоставиха средства на незабавната болница в размер на 740 лв.. Учениците от 12 клас в столичната гимназия „ Проф.Иван Апостолов ” написаха на медиците:

" Смятаме, че в такива времена е значимо да подадем ръка на нуждаещите се и да потвърдим, че сме дружно против Covid 19. Поради събитията най-вероятно няма да имаме изпращане, ето за какво ние взехме решение да дарим тези пари на болница " Пирогов ". Нека всички сме здрави и се поддържаме! ", пожелават момчетата и девойките.

Сдружението " Обединени против COVID-19 " задели 674 000 лв. за борбата със болестта, а компанията " Алтерко роботикс " даде инсталация за стерилизация на въздуха против вируси на 7 лечебни заведения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР