Дарина Стоянова е финалист в конкурса Мениджър на годината 2017“.

...
Дарина Стоянова е финалист в конкурса Мениджър на годината 2017“.
Коментари Харесай

10 въпроса към 10-имата финалисти

Дарина Стоянова е финалист в състезанието „ Мениджър на годината 2017 “. Тя е изпълнителен шеф на „ Престиж 96 “ АД

1. Госпожо Стоянова, за що Вие би трябвало да станете Мениджър на годината? .

- Дали би трябвало да съм аз – това ще го реши „ Делойт “, по  своята методология за оценка. Всеки един от останали финалисти е доста сполучлив в своя бизнес, всеки е извървял дълъг път, с цел да стигне до тук и е постигнал доста в своята област. Затова за мен е чест да съм измежду финалистите. Сред мениджърите на годината от миналите години има хора, които ще влязат в учебниците – те са доста огромни в моите очи. Това са хора, на които се удивлявам, от които се изучавам, интересувам се какво мислят, какво вършат, черпя хрумвания и ентусиазъм от тях. Ако аз бъда определена за управител на годината, бих желала и ще положа всички старания за това да бъда ентусиазъм за други хора да следват фантазиите си, непрестанно да се учат и развиват, да бъдат по-добри и да дават повече на обществото, в което живеем.

2. Какво сполучливият управител прави по-добре от другите?

- Вярвам, че разнообразни бизнеси и в разнообразни стадии на своя живот имат потребност от мениджъри с разнообразни качества, с цел да бъдат сполучливи. Но има и качества, които всички сполучливи мениджъри имат. Те имат по-големи фантазии и носят повече сила – освен за себе си, а с цел да зареждат и останалите. Те са по-отговорни и независими и не зависят от други хора, с цел да бъдат когато и да е стимулирани. Те имат повече кураж, тъй като имат вяра, че това, което наподобява най-трудно ще донесе максимален растеж на бизнеса. Те се учат от неуспехите си и в никакъв случай не падат духом, тъй като знаят, че всяка смяна има мъчно начало и прелестен край. Те почитат триумфа на другите и не престават да се развиват, тъй като това е мотор на напредъка. Те имат най-хубавите екипи, тъй като хората виждат смисъл да работят за тях. Те имат доста дефекти и са наясно с всеки от тях.

3. Какво Ви въодушевява в работата?

- Вдъхновяват ме хора – надарени, умни, положителни, сполучливи, честни, положителни, одухотворени и малко „ луди глави “, отдадени на това, което вършат, хора, които реализират фантазиите си. Любопитна съм и се въодушевявам, когато виждам и узнавам нови неща. Постоянно се запитвам по какъв начин мога да приложа в моите условия и моя бизнес това, което виждам или узнавам. Вдъхновяват ме също гениите на хората на изкуството и спорта, които аз не владея. 

4. Има ли нещо, което желаете да измененията в компанията си, а не успявате?

- Иска ми се всички хора в екипа да бъдат самодейни, всички да се стремят към изключителни резултати, не просто към сложени цели, всички да бъдат супер виновни и съзнателни и да ги радва това, което вършат. Повечето хора са такива и аз желая да имам вяра, че техният образец ще бъде инфекциозен и за останалите.

5. На кого бихте поверили бизнеса?

- Бих поверила бизнеса на този, който ще работи и ще се грижи за него като за собствен личен бизнес.

6. Кой е обичаният ви миг от деня?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР