Дарил Хънт и Сами Мичъл имат една много любима традиция.

...
Дарил Хънт и Сами Мичъл имат една много любима традиция.
Коментари Харесай

Дарил Хънт изкара 19 години в затвор за убийство, което не беше извършил

Дарил Хънт и Сами Мичъл имат една доста обичана традиция. В края на работния ден се срещат на ъгъла на улица Честнът и Либърти, където да изпият по няколко бири. Обикновено сядат на ниския бюрдюр в края на паркинга и си приказват. От време на време ще се появят и Анн и дребната Бит – две проститутки, които работят в региона и нямат нищо срещу да водят свободни диалози.

Когато двамата другари публично се насочват към обичаното си място на 10 август, чиновниците на магазина, от който си взимат бира, ги вика през уредбата Полицията търси Мичъл, който по това време е привикнал да има проблеми с властта. На 29 години и с редица нарушавания, той не може да стои безразличен, когато експанзията прерасне в принуждение. Белезите и физиката му ще подсказват тъкмо това.

Хънт подозира, че може би има и друга причина, с изключение на буйния манталитет на неговия другар. Може би Анн и дребната Бит за следващ път са задържани. Може би приятелката на Сами е завела следващото дело за забавено възнаграждение на детската прехрана. По това време Хънт въобще не се тормози за себе си – неговата съвест е извънредно чиста. Сигурно в случай че знаел, че ще бъде упрекнат за обезчестяване и ликвидиране, най-вероятно щеше да откри различен метод да се изправи пред закона. Още от сутринта вестниците пишат, че търсят негър, който е умъртвил жена и най-вероятно ще повтори това закононарушение в близкото бъдеще. Хънт обаче не е чул новините, той просто няма време да чете вестници, а и за какво да го прави? Все отново от дълго време е забелязал повторението на неприятните вести.

Вечерта и на двамата стартира по един и същи метод, както всички останали през лятото. Хънт се среща с Мичъл в жилището на майка му, а по-късно потеглят към обичаната си бирена дестинация. Двамата се познават от към 5 години. Хънт е дошъл в Калифорния, откакто е получил завещание от дядо си, който е оставил сумата от 8000 $. Разликата им в годините също може да се забележи и хората постоянно ги назовават „ The Blues Brothers “. Вечерта преди убийството, двамата са снимани от инцидентен минувач, който им подарява фотографията.

Хънт е облечен в бяла тениска, разкопчана риза и бейзболна шапка, като козирката е завъртяна обратно. Мичъл е по-тежкият от двамата с дълга брада, голф шапка и риза със запретнати ръкави. Нито един от двамата няма работа през лятото или собствен личен апартамент, където да живее. В доста връзки са подвластни от дамите в квартала, които им оказват помощ да си намерят заслон за вечерта. Хънт е научил и една нова техника за оцеляване, да смъква дами и по този начин да получава храна и легло, в което да спи. Мичъл също има своите позитиви.

През лятото има къде да намерят своите половинки. Малката Бит постоянно дава пари на Хънт, откакто демонстрира на младежите по какъв начин се смъкват дами. Хънт обаче в никакъв случай не е бил сводник. Слуховете се носят от врата на врата, тъй като Бит е бяла и сходни двойки към момента не се виждат толкоз постоянно. Другото занятие на нейния другар е да се опита да я отдръпне от опиатите, които по това време са известни.

След като джентълмените са се срещнали и говорили малко с проститутките, двамата се насочват към близкия магазин за алкохол и потеглят към обичаното си място. По това време множеството алкохолни магазини са задължени да оферират даже храна, с цел да могат да продават и свободно алкохол. Бедните магазинчета разполагат единствено с няколко маси и поле за тежки алкохолни инциденти. Вечерта преди убийството на Сайкс – дамата, която ще стане жертва на принуждение – двамата другари заплащат един $ за фотографията, която ще запазят за спомен.

Малко по-късно ще бъдат в компанията на сестрите МакКей. След това вечерта завършва по най-хубавия вероятен метод за всички, само че без принуждение. Докато в този момент двамата другари чакат да се появи полицията, Хънт си мисли по какъв начин ще прекара вечерта и неговата другарка Бит може би ще вземе стая за вечерта или сестрите още веднъж ще се окажат снизходителни. Тези хора в никакъв случай нямат концепция какво ще вършат, техният живот минава ден за ден. Сутринта е валял дъжд и е съумял да отпусне нажежения асфалт.

Хънт чака в магазина да пристигна полицията, до момента в който Мичъл отива надолу по улицата, с цел да заплати една сметка в кръчмата. Патрулката минава доста скоро и мъжът даже не се пробва да бяга, той просто няма за какво да го прави. Преди да влязат и да закопчеят Хънт, те ще поговорят с Мичъл, който се е върнал от бара. Той ще им показа, че са прекарали вечерта при сестрите, а Сами не е правил никакви позвънявания, въпреки и мнозина да се интересуват точно от това. По това време Хънт не си спомня какви тъкмо са били въпросите за него, прочее не може да разбере и какво в действителност се случва, по-късно ще си спомни, че странните събития идват едно след друго.

Никога не е схванал, че Мичъл е бил единствената по-здрава диря, до момента в който Хънт даже не е попадал в листата. Заподозреният ще си спомни, че униформените даже не знаели къде живеят тези хора. Ако въобще го познаваха, щяха да схванат, че Сами прави единствено две телефонни позвънявания в живота си – едно до човек, който може да заплати гаранцията му и още едно до личната му майка. Хънт обаче не е тъкмо човек, който може да се счита за палач. Това би било мъчно, откакто израства във време, когато законът за сегрегация стартира да се постанова. Успява да отиде на учебно заведение, татко му работи извънредно доста и момчетата – Дарил има доста братя – би трябвало да съблюдават прецизна дисциплинираност. След учебно заведение би трябвало да се приберат, да напишат домашните и тогава могат да играят.

Пропускането на вечерния час идва с доста наказания и от време на време пердах. Животът не е елементарен, само че фамилията се пробва да се оправи. Когато майката на Дарил се разболява от диабет и губи двата си крайници, бащата ще поеме всички грижи и ще се постарае да работи повече, с цел да изкарва пари. Никога не е желал помощ, парите му се държат в буркан в мазето, тъй като не има вяра на банките. Попълвайки всички формуляри за настояването на обществени помощи ще остане в историята като едно от най-хубавите, които чиновниците са виждали. Когато Дарил е на 8 години, неговата майка умира. Една от дамите, които поставят грижи, не престават да се отбиват вкъщи и да прекарват повече време със фамилията. Скоро обаче излиза истината – няма любовна случка.

Бащата ще разкрие, че майката на Дарил и Уили – един от братята – е точно дамата, която през последните месеци поставя доста старания за болната. Джейн е забременяла доста рано и се наложило да остави децата, с цел да може да се образова. Следователно загубата на една майка ще пристигна със загубата на друга майка. С проекти, че нещата ще се трансформират и въпреки всичко ще има някаква женска милувка за момчетата, също завършва доста бързо. Дарил остава още веднъж без майка, този път в границите на няколко седмици, откакто Джейн е убита отвън жилището си при престрелка. Тогава е единствено на 24 години. Години ще минат, преди да стане ясно, че майка им – биологичната такава – е обичала да пие по същия метод, по който Дарил Хънт и Сами Мичъл прекарват вечерите си.

По-интересното в този случай е, че хората, които отглеждат Дарил неговия брат Уили и сестра им Дорис, не са биологични, а просто са помогнали на момчетата да оцелеят и да имат естествен живот, най-малко колкото е вероятен подобен. На 18 години получава своето завещание от дядо си и за година държи всичко в нормите. Има другарка и дете, работи като строител, само че когато работата завършва, с нея си отива фамилията и роднините, както и всички останали другари. Ето за какво се отдава на пиянство. През август 1984 година ще стане ясно, че Дебора Сайкс е била изнасилена и намушкана към 16 пъти. Понеже и двамата безработни са били извънредно покрай закононарушението, незабавно били обвинени. По това време Маргарет Крауфорд или дребната Бет, ще промени своите показания няколко пъти.

Полицията няма никакви доказателства, само че откакто няма и никакви обвинени, на 14 септември се повдига обвиняване за първа степен на ликвидиране. Единственият човек, който е доста песимистичен по отношение на Дарил Хънт е специфичен сътрудник Грег МакКрари, който не вижда никакви следи или държание на палач и изнасилвач. В този интервал ФБР в действителност знае какво и по какъв начин би трябвало да направи, с цел да има отговор.

През идната година мъжът ще бъде упрекнат за убийството и сметнат за отговорен от жури от 11 бели и 1 негър. Според съда, хората се теглят на инцидентен принцип и откакто популацията в града е от едвам 25% цветнокожи, шансът да има по-неутрално жури, се намалява доста. Гласовете, най-малко съгласно журито, били 7-5 за присъда. Хънт е приет за отговорен и убийството първа степен носи доживотна присъда. Първото жури даже е предостатъчно, че е съумяло да редуцира неговата смъртна присъда. През 1990 година е извикан още веднъж в съда, като този път даже има предложение за смъртна присъда.

По това време е извикан и юрист Уорън Спароу, който би трябвало да помогне със отбраната. Очевидно се оправя толкоз добре, че е готово съглашение, в което в случай че Хънт се признае за отговорен, може да бъде свободен до края на годината, като ще бъде пуснат под гаранция. Дарил отхвърля, а на идващото дело журито е напълно от бели хора, които ще затвърдят присъдата му. Нещо още по-странно е, че Уорън не стопира да потвърждава, по какъв начин очевидците не са изключително откровени и не могат да бъдат достоверни, само че това няма никакво значение.

В края на 80-те години се появяват и ДНК анализите. Хънт разрешава неговото да бъде взето и сложено върху пробите от Сайкс. През 1994 година се взима ДНК от семенна течност, както и от други елементи за тялото. Разликата е толкоз забележима, че специалистите ще посочат нулева връзка сред едната и другата проба. За да е още по-сигурно, специалистите тестват и ДНК-то на Мичъл и брачният партньор Грей. Отново няма никакъв позитивен резултат.

Това не пречи на обвинителите да продължат да настояват, че Хънт е забъркан, само че просто не е взел участие в изнасилването. Нито един арбитър не дава нов ход на делото, въпреки и да приказваме за съществени доказателства. През 2003 година ще стане ясно, че архивът е задоволително богат и ДНК тестът на убийството на Сайкс има попадение и това е Уилърд Е. Браун, който също живее в един и същи град с Дарил. Той е обвинен за изнасилването на млада жена жена през 1985 година Уилърд в никакъв случай не е извикан в съда и в никакъв случай не е преследван от закона.

Едва по-късно, когато Уилърд ще извърши ново закононарушение и неговото ДНК ще бъде изследвано, същинският палач ще признае, че е виновен и за двете закононарушения. През 2004 година Дарил Хънт е освободен след прекарани повече от 19 години в пандиза за доживотна присъда. На чуването от Висшия съд, Хънт ще съобщи, че съжалява за загубата на фамилията на жертвата, прости и на всички в пандиза за прекараното си време там.

Този път е освободен и без право на наново кряскане в съда – Дарил Хънт в никакъв случай повече не може да бъде упрекван за това закононарушение. През 2007 година юристът на Хънт ще успее да издейства обезщетение за сума от 1 650 000 $. По това време Дарил ще употребява парите, с цел да помогне и на други, които са обвиняване незаслужено като него. Само няколко години по-рано е съумял да избави и други незаслужено обвиняване, като този път получава сумата от 358 545 $ или съвсем 20 000 $ за всяка една неверна присъда. Дарил умира на 13 март 2016 година и съгласно доста от приятелите си е почнал да взима опиати и да страда от меланхолия. Признава непрекъснато, че сънува по какъв начин е още веднъж в пандиза, до момента в който най-сетне не взима револвера и не се самоубива. Преди това е казвал, че е болен от рак, само че това не е истина, най-малко не и съгласно патолога.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР