Дарик Затварят всички нощни заведения в София за 2 седмици. Мярката

...
Дарик
Затварят всички нощни заведения в София за 2 седмици. Мярката
Коментари Харесай

София и редица наши градове решиха да затворят нощните заведения

 Дарик Затварят всички нощни заведения в София за 2 седмици. Мярката влиза в действие от на следващия ден заран. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова. Решението идва след среща с общинския щаб. Причината е сериозното разпространение на коронавируса у нас.  

От СРЗИ разпространиха и заповедта на директора на Столична районна здравна ревизия, която гласи следното:

" От 06:00ч. на 25.10.2020г. до 00:00 часа на 08.11.2020г. за ограничение разпространяването на COVID -19 се въвеждат краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на област София-град. "

" Не се позволяват визитите за посочения интервал в нощни заведения, пиано-барове, нощни питейни заведения, нощни клубове и други сходни нощни заведения за развлечения на закрито, като ограниченията могат да бъдат променяни според от развиването на епидемиологичната обстановка ", гласи още текстът.

" Обсъдихме ситуацията в София. Тя става все по-тревожна. Увеличава се броят на приетите в болница ", разясни Фандъкова.

По-рано от БЛС приканиха всички нощни заведения в страната да бъдат затворени, както и да се ограничи провеждането на спортни събития. 

Следобед стана ясно, че и нощните заведения в Шумен ще бъдат затворени. Забраната влиза в действие през днешния ден и ще продължи до 16 ноември. Решението е взето на изключително неприсъствено съвещание на Областния спешен щаб, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР