ДарикТристранката решава утре за 60 на 40 при запазване на

ДарикТристранката решава утре за 60 на 40 при запазване на ...

1000 бързи теста за полицаи, шофьори на линейки и градски транспорт.Дарик

Тристранката решава утре за 60 на 40 при запазване на работни места

"1000 теста бързи ще бъдат направени на полицаи, шофьори на автобуси, на линейки. Тези тестове в рамките на 10 мин. показват дали е болен, или е преболедувал и има антитела. Това ще го направим, за да изработим математически модел и статистика колко от тях са прекарали вируса, колко са изработили антитела и колко са здрави", заяви премиерът.

Безспорно всички са категорично съгласни, че мерките досега дават възможност да се движим по-плавно по кривата, заяви Борисов на брифинга в МС след заседанието на Европейския съвет.

„По отношение на диагностицирането на коронавирус, инфектирането няма друга алтернатива освен Real Time PCR, особено на този етап на епидемията. В края вече може да се прецени натрупаният имунитет, който се извършва с изследване на антитела. Това изследване, което ще се направи, търси не новозаболял, а прекарал коронавирус инфекция", заяви председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

"Това, което си получи - споделихме какво сме направили, след това чухме и другата страна. Така направихме нещо, което да помогне на българите. Изправихме се пред гените на един вирус  и единственото, което можем да хвърлим срещу него, са нашите мозъци. Съгласихме се на една обща платформа за това какво трябва да направим. Когато правим подобен тип мониторингова услуга, ще можем да кажем какво се случва на база реални изследвания. Изключително съм удовлетворен от работата на колегите", каза Александър Симидчиев.

По думите на премиера Борисов Тристранката ще решава утре за 60 на 40 при запазване на работни места.

"Утре ще има Тристранен съвет, ще се излъчва онлайн, всеки ще е в кабинета си. И ако утре се разберат, ще отидем на вариант 60/40 – 60% от държавата, 40% от бизнеса, за да помогнем", каза Борисов.

"Никакви средства не се предвиждат за никоя от страните-членки от ЕС на този етап. Първо ще се намерят решения за еврозоната. Ние останалите - България нито може да печата пари, защото е във валутен борд, нито сме в еврозоната, така че сме в най-неизгодното положение", обясни още премиерът.

Към този момент ни е дадена възможност от неусвоени евросредства да ползваме пари и от претрансформиране на европрограми, каза още Борисов.

ЕС ще търси решение най-напред за станите от еврозоната. За пари като количество в милиарди не се говори, говори се за принципа, по който ще се разираме за в бъдеще, подчерта той.
 

 

PETEL.BG призовава: Останете си вкъщи, ако можете. Не се презапасявайте и запазете спокойствие!Следвайте инструкциите на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Информирайте се само от достоверни източници на информация! 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html итук
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот М

Източник: petel.bg