ДарикТристранката решава утре за 60 на 40 при запазване на

...
ДарикТристранката решава утре за 60 на 40 при запазване на
Коментари Харесай

1000 бързи теста за полицаи, шофьори на линейки и градски транспорт


Дарик

Тристранката взема решение на следващия ден за 60 на 40 при опазване на работни места

" 1000 теста бързи ще бъдат направени на служители на реда, водачи на рейсове, на коли за спешна помощ. Тези проби в границите на 10 мин. демонстрират дали е болен, или е преболедувал и има антитела. Това ще го създадем, с цел да изработим математически модел и статистика какъв брой от тях са прекарали вируса, какъв брой са изработили антитела и какъв брой са здрави ", съобщи министър председателят.

Безспорно всички са изрично съгласни, че ограниченията до момента дават опция да се движим по-плавно по кривата, съобщи Борисов на брифинга в Министерски съвет след съвещанието на Европейския съвет.

„ По отношение на диагностицирането на ковид, инфектирането няма друга опция с изключение на Real Time PCR, изключително на този стадий на епидемията. В края към този момент може да се реши насъбраният имунитет, който се прави с проучване на антитела. Това проучване, което ще се направи, търси не новозаболял, а прекарал ковид зараза ", заяви председателят на Националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

" Това, което си получи - споделихме какво сме създали, по-късно чухме и другата страна. Така направихме нещо, което да помогне на българите. Изправихме се пред гените на един вирус  и единственото, което можем да хвърлим против него, са нашите мозъци. Съгласихме се на една обща платформа за това какво би трябвало да създадем. Когато вършим сходен вид мониторингова услуга, ще можем да кажем какво се случва на база действителни проучвания. Изключително съм задоволен от работата на сътрудниците ", каза Александър Симидчиев.

По думите на премиера Борисов Тристранката ще взема решение на следващия ден за 60 на 40 при опазване на работни места.

" Утре ще има Тристранен съвет, ще се излъчва онлайн, всеки ще е в кабинета си. И в случай че на следващия ден се схванат, ще отидем на вид 60/40 – 60% от страната, 40% от бизнеса, с цел да помогнем ", сподели Борисов.

" Никакви средства не се плануват за никоя от страните-членки от Европейски Съюз на този стадий. Първо ще се намерят решения за еврозоната. Ние останалите - България нито може да печата пари, тъй като е във валутен ръб, нито сме в еврозоната, тъй че сме в най-неизгодното състояние ", изясни още министър председателят.

Към този миг ни е дадена опция от неусвоени евросредства да употребяваме пари и от претрансформиране на европрограми, сподели още Борисов.

Европейски Съюз ще търси решение на първо време за станите от еврозоната. За пари като количество в милиарди не се приказва, приказва се за правилото, по който ще се разираме за в бъдеще, акцентира той.
 

 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот М
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР