ДарикПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да плати 2 милиона

...
ДарикПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да плати 2 милиона
Коментари Харесай

Глобиха Тръмп с 2 милиона долара

Дарик

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало да заплати 2 милиона $ санкция по делото на щата Ню Йорк против негова благотворителна организация, заяви съдът, съобщи БГНЕС.

Главният прокурор на Ню Йорк изиска 2,8 милиона $ от фонда, който беше събран от благотворителната фондация на Тръмп и по-късно трансфериран в централата на предизборната му акция през 2016 година След това средствата отидоха за щедрост. Прехвърлянето в централата на в началото събраните средства за щедрост обаче е нарушаване на закона, установи съдът.

„ Въпреки това, като се има поради, че в последна сметка средствата са отишли при получателите, за които са били предопределени, а точно организации в поддръжка на ветерани, подреждам на господин Тръмп да заплати 2 милиона $ без рента като отплата за нарушение на отговорностите на попечителя. ", се споделя в решението от седем страници, което беше подписано от съдията на Върховния съд на Ню Йорк Салиан Скарпула.

Страните към този момент бяха постигнали съглашение за споразумяване на делото, без да водят развой, а изплащането на обезщетение беше оставено на преценката на съдията.
Тръмп неведнъж упреква управляващите в Ню Йорк в политически пристрастия и декларира, че има намерение да завоюва делото. Тръмп към момента не е дал отговор на днешното правосъдно предписание.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР