Дарик Преди минути в Окръжна прокуратура-Варна бе докаран Петър Здравков, който

...
Дарик
Преди минути в Окръжна прокуратура-Варна бе докаран Петър Здравков, който
Коментари Харесай

Ето го шофьора на фаталното БМВ, убил балетиста Мартин!

Дарик Преди минути в Окръжна прокуратура-Варна бе докаран Петър Здравков, който блъсна и умъртви балетиста от варненската опера, съобщи кореспондент на Varna24.bg . В момента се гледа настояването на Варненска окръжна прокуратура за установяване на мярката за неотклонение.

Здравков го чака присъда от 3 до 15 години.

Тежкият случай стана на 10 септември към 19,50 часа на  бул. " Приморски “, покрай кръстовището с ул. " Македония “ във Варна. Водачът на автомобил " БМВ “ удря велосипедист и напуща местопроизшествието. Вследствие на случая 38-годишният Мартин Чикалов е умрял.

Автомобилът е открит зарязан на бул. " Цар Освободител “. По регистрационния му номер полицията във Варна открила притежателя, който се оказва неправоспособният Петър Здравков, карал в часа на случая. В резултат на оперативно-издирвателните мероприятия на ОД на Министерство на вътрешните работи 25-годишният лидер се е предал на 11 септември в наличието на юриста си. 

Назначени са експертизи, в това число са взети проби от лидера за приложимост на опиати, резултатите от които следва да излязат. 

Здравков е недееспособен лидер, в никакъв случай не е имал удостоверение за ръководство на автомобил. Съставяни са му два акта за ръководство на МПС като недееспособен лидер – през 2010 година, когато е бил още малолетен, и през 2017 г. 

В рамките на следствието са разпитани голям брой очевидци, станали очевидци на пътнотранспортното произшествие, осъществено е претършуване и оглед на автомобила под управлението на прокурор в Окръжната прокуратура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР