„Дари книга – сподели свят!“ С тази сентенция Местният център

...
„Дари книга – сподели свят!“ С тази сентенция Местният център
Коментари Харесай

Дари книга – сподели свят!

„ Дари книга – показа свят! “ С тази поговорка Местният център за начинания и развиване в Асенoвград прикани асеновградчани да се включат в книгодарителска акция. Повод за пораждане на концепцията е, че дребните читалища и библиотеки в общината нямат опция да обновяват книжния си фонд.
Освен това, край резервоар за боклуци уредниците на акцията са разкрили кашони, цялостни със остарели книги. Творбата „ Трима приятели “ на Ерих Мария Ремарк стояла добродушно до „ Нощем с белите коне “ на Павел Вежинов, а до нея - „ Съкровището в сребърното езеро “ на Карл Май и спретнат до тях Речник на непознатите думи в българския език, а от другата му страна - Достоевски… „ Тъжна панорама! Накара ни да се замислим. “, споделят основателите на благородната идея. От Центъра за локални начинания и развиване в Асеновград изясняват, че защото читалищата разполагат с лимитирано пространство и скупчването на книги, отвън търсените ще ги затрудни, за препоръчване е да се подаряват единствено ученическа и профилирана литература /свързана със земеделие, пчеларство, лозарство и други присъщи за селата в региона действия, както и любовни романи.
Книгодарителката акция започва преди дни и първите няколко донори към този момент са оставили своя принос, като са дали разнообразни творби на друга тема. Желаещите да споделят своите ненужни за тях или остарели произвдения имат още месец време. Всеки може да подари книга в Градска библиотека „ Паисий Хилендарски “ в Асеновград до 08.12.17 година Времето, в което ще се одобряват даренията, е от понеделник до петък от 8 ч. до 18 ч., както и събота от 9 ч. до 13 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР