Дари благодари на всички, които подадоха ръка в тежката й

...
Дари благодари на всички, които подадоха ръка в тежката й
Коментари Харесай

Добри новини: Състоянието на Дария се подобрява, нужна е още помощ!

 Дари благодари на всички, които подадоха ръка в тежката й борба
" От 17 септември Дария е настанена в немска болница в Хановер. Първо отидоха в Бремен и от там я одобриха в болница, защото положението и беше незабавно, само че там не разполагат с нужния капацитет я насочиха към университетската болница в Хановер, където се прави трансплантация на бял дроб.  

От сутринта до вечерта превеждам на лекарите и на фамилията, с цел да се реализира контакт сред пациент и лекуващ личен състав. Проблемът беше, че Дария има диабет и проблеми със сърцето около това заболяване, има високо кръвно, и всеки един доктор експерт влиза за визитация и има дълги диалози, с цел да се събере обща информация за пациента.

Между 6-7 часа се постанова да превеждам на ден. Стана ясно, че е имала възпаления, за което са и включени два антибиотика мощни. След това обаче група от лекари влезе в стаята и стана ясно, че показанията от кръвните проби не са положителни, повишени са. Това наложи да й включат спомагателен антибиотик и един инхалатор. Диабетът и реагира много остро. Те пресмятат по някаква тяхна система и преди всяко хранене й се прави инсулин. Правят проект, по който майка й да работи с нея, образоват ги по какъв начин да реагират в разнообразни обстановки. Има физиотерапия, която се води, тъй като не би трябвало да се залежава. Сложиха и велоаргометър в стаята, дадоха им и федербал, с цел да тренира.

Когато отиде в Клиниката Дария беше с нейната кислородна маска, която съставлява една тръбичка. Тъй като кръвта й има доста ниски стойности на О2 и сложиха маска. След това се наложи, с цел да реализиран равнищата на О2 да и сложат маска на цялото лице. С тази маска дишането е по-лесно и повече насища с О2, защото дробовете и не са мощни. Лекарите обясниха, че тази седмица ще се вземе решение на лекарска комисия какво ще се прави. Най-вероятно в околните няколко месеца ще я оставят на поддържаща терапия, тъй като е значимо да закрепят организма й. Дори да я одобрят за трансплантация, тя няма да я издържи. В момента Дария е към 37 кг, а беше 32 кг “, описа за медията ни Виктория-Александра, която през цялото време безрезервно се пробва да помогне на фамилията в борбата за здравето на Дария.

Припомняме, че Дари е диагностицирана с Муковисцидоза и се нуждае от незабавна трансплантация на бял дроб! Ето и това, което преди време показа майката на Дария:

Муковисцидозата съставлява заболяване, което поразява дихателната система. В резултат се натрупва гъст мукозен секрет, който основава условия за пораждане на хронично инфектиране и развиване на прогресираща дихателна непълнота. Много дечица със същата диагноза в последните месеци изгубиха борбата.

Но ние не стопираме да имаме вяра, че с ваша помощ Дари ще живее!

В момента Дари би трябвало да се стабилизира, изпратили сме питане към няколко лечебни заведения. За страдание, съгласно предварителната информация трансплантацията ще коства към 240 000 евро.

Животът на нашето малко момиченце е оценен на голяма сума, с която нашето семейство не разполага!

Като майка съм длъжна да направя всичко за детето си! Единственото, което желая е Дари да оздравее! Мечтая тя да води един естествен тинейджърски живот, да порасне и да приключи учебно заведение! Дари заслужава да вкуси с цялостни шепи от живота, който ѝ следва, само че с цел да се случи всичко това е належащо да победи подлата диагноза!

С цялото си майчино сърце ви апелирам да не ни оставяте в този сложен миг и да помогнете на нашето малко слънчице!

Вярвам, че с вашата помощ ще се случи знамение и Дария ще получи нови работещи бели дробове!

Последна информация от страницата Дари живот на Дари гласи: 

Продължаваме битката за въздух! Имаме салдо,но за жалост числата не дават отговор на това, което е нужно за трансплантацията на Дари....

Дарителска сметка- 103 710.12лв.

Хелпкарма- 26 346.34€~ 51 111.90лв.

Лична сметка- 54 384.33лв.

Общо разполагаме с 209 206.34лв, което значи, че би трябвало да се активизираме, да стиснем зъби и да съберем оставащата голяма сума, която възлиза на 290 793.66лв.

Благодарим на всеки един донор и ви молим за още малко помощ. Почти на половината път сме!

IBAN: BG98STSA93000026226253

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

Гр. Провадия

Дария Живкова Димитрова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР