Дарения от защитни облекла, очила и шлемове, които България изпраща

...
Дарения от защитни облекла, очила и шлемове, които България изпраща
Коментари Харесай

България дари защитни комплекти за борба с коронавируса на Армения и Грузия

Дарения от защитни дрехи, очила и шлемове, които България изпраща като помощ в битката с ковид , бяха предадени в Армения и Грузия. Това оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР)
 
Помощта е предоставена по самодейност на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и се финансира по линия на формалната помощ за развиване, планувана в бюджета на Министерството на външните работи за 2020 година Тя е част от поддръжката, която страната ни оказва на 12 страни от Западните Балкани, Източното партньорство и Южното съседство, на обща стойност 636 150 лева

 

В Армения българският дипломат Мария Павлова съобщи на първия заместник-министър на опазването на здравето Анахид Ованисян 500 защитни комплекта, предопределени за медицинския личен състав на първа линия в арменските здравни институции. Предоставянето на филантропична помощ на другарска Армения е израз на взаимност в битката за превъзмогване на последствията от COVID-19, сподели на церемонията дипломат Павлова. Тя посочи историческите другарски връзки сред българския и арменския народ. Помощта е и българският принос в границите на взаимната самодейност на Европейски Съюз „ Екип Европа “, ориентирана към подкрепяне на страните от Източното партньорство за оправянето с COVID-19.
 
Дарението от България има значима добавена стойност за Армения в изключително под напрежение миг на бързо разпространяване на ковид в страната , съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Анахид Ованесян. Тя благодари на българското държавно управление за помощта.
 
В Грузия българската филантропична помощ от 400 комплекта защитни дрехи, очила и шлемове бе предадена от дипломат Десислава Иванова на заместник-министъра на опазването на здравето Гиорги Цоцколаури. Българският дипломат акцентира, че помощта е израз на отличните връзки сред България и Грузия и  на обичайна българска поддръжка за външнополитическите цели на Тбилиси. Посланик Иванова открои и обичайна ангажираност на страната ни за Грузия по линия на формалната помощ за развиване. Заместник-министър Цоцколаури благодари на България за дарението, както и за мощното политическо обръщение за поддръжка, което страната ни изпраща по този метод на Грузия. Помощ в размер от 100 защитни комплекта ще бъде предоставена от българската страна и на неправителствени организации в Грузия, работещи с деца в неравностойно състояние.
 
Предоставените защитни комплекти са създадени от български компании съгласно най-високите стандарти – костюмите са за многократна приложимост, от специфична лека и дишаща материя, осигуряваща оптималната отбрана за медицинския личен състав.
 
Хуманитарна помощ за битка с ковид получиха посредством посолствата ни още Северна Македония, Албания, Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Украйна и Беларус.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР