Дарението от 50 хиляди дози от ваксината срещу Covid-19 на

...
Дарението от 50 хиляди дози от ваксината срещу Covid-19 на
Коментари Харесай

Даряваме 50 000 ваксини на РСМ

Дарението от 50 хиляди дози от имунизацията против Covid-19 на „ Пфайзер/Бионтех “ за Република Северна Македония (РСМ) бе дефинитивно утвърдено от Народното събрание.

То провокира и разногласия в пленарната зала, само че министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров аргументира стъпката с това, че срокът на валидност на въпросните дози изтича, а в България няма задоволително мощен интерес към имунизацията.

„ Ние като държавно управление поехме този ангажимент, вярвайки, че няма Народно заседание, което да не поддържа, ратифицирайки подобен контракт откакто изборът е или да унищожим тези ваксини или да ги дарим на друга страна. Ако вие сте срещу това да бъдат дарявани или продавани тия ваксини, предпочитате да бъдат унищожавани, кажете го ясно, тъй че и идващото служебно държавно управление, което и да е то да знае и изобщо да не пристъпва към сходен вид процедури “, сподели Стойчо Кацаров.

След неговото изявление този законопроект бе утвърден и на второ четене.

На първо четене беше утвърдено и подаяние от ваксини на „ АстраЗенека “ за Босна и Херцеговина.

Спор в пленарната зала провокира ратификацията на съглашението с Норвегия. То е за препродажба на 100 хиляди дози от имунизацията на компанията „ Модерна “ за над 3,7 милиона лв.. От ГЕРБ показаха подозрения в нуждата от тези покупко-продажби:

„ Като се има поради, че никой не е виждал договорите, оферират се по доста чудноват механизъм за ратификация, т.е. по странни членове от Конституцията, които нямат касателство по тематиката, нещата стартират да наподобяват в действителност подозрителни “, сподели депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

Споразумението за препродажба на ваксини на Норвегия беше утвърдено на първо четене с единогласие, като депутатите от ГЕРБ не участваха в гласуването.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР