Дарението е израз на установеното дългогодишно партньорства между България и

...
Дарението е израз на установеното дългогодишно партньорства между България и
Коментари Харесай

39 общини получиха дарение за подпомагане дейността на доброволните формирования

Дарението е израз на откритото дългогодишно партньорства сред България и Швейцария

Изключително интензивно е съдействието в региона на пожарната сигурност и отбрана на популацията сред България и Швейцария през последните години. Добър образец за това е дългогодишното партньорство сред общините Ловеч и Базел – Ланд и съответните пожарни служби, съобщи шефът на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов по време на церемонията по приемане на дарението от Конфедерация Швейцария. Той напомни, че по самодейност на българското посолство и Швейцария и персонално на дипломат Меглена Плугчиева през 2016 година бе осъществено работно посещаване, на което бяха сложени основите на още по-задълбочено партньорство сред двете страни. Поставихме начало, което би трябвало да развиваме и със взаимно образование и продан на опит сред доброволци от двете страни. Главен комисар Николов със удовлетворение означи, че през днешния ден 39 български общини ще получат друго съоръжение, материали, принадлежности и гумирано облекло. Полученото подаяние е принос към напъните на кметовете от Сдружението на общините в България за възобновяване на функционалностите на доброволците при справяне с пожари и бедствия и в поддръжка на концепцията, че експертите могат да се оправят в спешни обстановки, подкрепени от подготвени доброволци. Той акцентира, че Министерството на вътрешните работи не търси надзор, а израз на поддръжка, предпочитание за съдействие с българските общини за основаването на доброволни отряди. 70 пожарни автомобила са трансферирани на общините и още 33 транспортни средства, посочи основен комисар Николов. По думите му доброволчеството в България укрепва с всяка година – към този момент има 2948 готови и подготвени мъже и дами, които при нужда оказват помощ на чиновниците на ГДПБЗН.

За мен е огромно наслаждение да бъда тук за представянето на дарението. Посолството на Швейцария изрича признателност на ГДПБЗН и Националното съдружие на общините като наши сътрудници, съобщи НПр. Никол Вирш, заместител – дипломат на Конфедерация Швейцария у нас. Тя посочи, че най-важното е възприятието на взаимност, а днешното подаяние е израз на тази взаимност.

Изпълнителният шеф на Националното съдружие на общините благодари на Конфедерация Швейцария и ГДБПЗН за положителната взаимна работа, за положителното партньорство и съдействие.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР