Дарение в размер на 300 000 лева под формата на

...
Дарение в размер на 300 000 лева под формата на
Коментари Харесай

Фондация “Лъчезар Цоцорков” подкрепя борбата с COVID-19 с дарение на лични предпазни средства и експресни тестове

Дарение в размер на 300 000 лв. под формата на персонални защитни средства, експресни проби и финансова поддръжка в битката против ковид в народен мащаб ще даде Фондация „ Лъчезар Цоцорков “ със съдействието на МБАЛ „ Уни Хоспитал “ – Панагюрище и поддръжката на Български лекарски съюз (БЛС).

Фондацията декларира своето предпочитание и подготвеност да подкрепи активността на страната, здравните управляващи и Националния действен щаб, като даде безплатно персонални защитни средства и експресни проби, с цел да обезпечат сигурността на медицинските екипи в лечебните заведения.

„ Това е време, което ни демонстрира, че освен паричните средства са значими за справяне с това безпрецендентно за цялото човечество предизвикателство, а методът по който се ръководят средствата, екипната работа и доверието сред хората и в институциите. Сега е моментът всички българи да сме единни, да съблюдаваме разпоредбите, одобрени от специалистите в Правителството и Световната здравна организация, тъй като единствено дружно ще се оправим.”

Това съобщи ръководителят на Фондацията и на надзорния съвет на "Асарел-Медет " Димитър Цоцорков. Г-н Цоцорков акцентира, че той и екипът му остават правилни на девиза „ Да тръгнем първи, значи да тръгнем в точния момент “ и добави: „ Фондацията и фирмите, които ръководя, желаеме да помогнем с най-необходимото на хората и институциите, които са и ще продължат да бъдат на предни позиции в битката с пандемията в България “.

За да са в оптималната изгода на медицинските екипи, Фондация „ Лъчезар Цоцорков “ и МБАЛ „ Уни Хоспитал “ ще дарят 1000 шлема, 300 костюма със сребърно-йонна отбрана, 7000 маски за многократна приложимост, 1000 литра алкохол, както и 10 000 кита за експресно тестване за скрининг.

5000 от тези експресни проби ще бъдат дарени непосредствено на Министерство на здравеопазването на Република България и Националния действен щаб за битка с пандемията.

Защитните екипи и останалите 5 000 теста ще бъдат предоставени на лечебни заведения, които посрещат вълната на разпространяването на усложнените случаи на пациенти с COVID-19 и са част от лечебните заведения, в които има нараснал риск от увеличение на приема на инфектирани пациенти с влошено положение.

Неизчерпателен лист, към който ще се насочи помощ: УМБАЛСМ „ Пирогов “, УМБАЛ „ Александровска “, УМБАЛ „ Света Анна “, УМБАЛ „ Свети Георги “, УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ ", МБАЛ „ Пазарджик “, МБАЛ „ Добрич “, СБАЛАГ „ Майчин дом “, УМБАЛ „ Св. Марина “ и други
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР