Дарение от защитни медицински средства и материали за борба срещу

...
Дарение от защитни медицински средства и материали за борба срещу
Коментари Харесай

ВМА получи дарение от медицински маски от Китай

Дарение от защитни медицински средства и материали за битка против Covid - 19 бе получено през днешния ден, 3 юли, във Военномедицинска академия (ВМА) от Министерството на националната защита на Китайската национална република. Заместник-началникът на ВМА - София полк. доцент Димо Димов и старши полковник Лю Вейдон, аташе по защитата на Китай взеха присъединяване в къса гала по предаване и приемане на дарението.
Дарението идва в следствие от извършените през март диалози сред министър-председателя на Република България и президента на Китайската национална република. То включва защитни и хирургически маски, медицински респиратори, защитни медицински очила и щитове, медицински и медицински непромокаеми престилки, инфузионни помпи, машини за стерилизация и други Общата стойност възлиза на към 500 000 лв. (2 млн. китайски юана).
Организацията по превозването от Пекин до София е осъществена от китайска страна със съдействието на Посолството на Китайската национална република в София и дейното присъединяване на офиса на аташето по защитата, в съгласуваност с българското Министерство на защитата.
Дарението се приема с признателност от Министерството на защитата на Република България и е знак за положителното съдействие сред двете министерства.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР