Дарение от книги за Специализираната библиотека по новогръцки език, литература

...
Дарение от книги за Специализираната библиотека по новогръцки език, литература
Коментари Харесай

Гръцкият посланик дари книги на ПУ

Дарение от книги за Специализираната библиотека по новогръцки език, литература и просвета направи Негово превъзходителство Алексиос Мариос Либеропулос, дипломат на РГърция у нас, по време на визитата си в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “.

То се състоя във Филологическия факултет и на него участваха заместник-ректорите на висшето учебно заведение – проф. доктор Теменужка Йовчева, доцент доктор Надя Чернева и проф. доктор Антон Илиев, ръководителят на Катедрата по ОЕИБЕ проф. д.ф.н. Христина Тончева, преподаватели от Сектор „ Новогръцки език “ и студенти, учещи гръцки език. На първата си публична аудиенция отвън столицата дипломат Либеропулос бе съпроводен от съветника си по печата.

По време на срещата в Специализираната библиотека по новогръцки език, литература и просвета на ФФ дипломатът се заинтересува какви езици се преподават в ПУ „ Паисий Хилендарски “, тъй като самият той владее британски, френски и италиански.

Обсъдени бяха и опциите за студентски практики в Гърция, както и в гръцки компании, които работят в областта на туризма, образованието и културата, и развиват активност в България. Поставен бе и въпросът за обезпечаване на гръцки преподавател, с какъвто секторът по новогръцки език на ФФ е разполагал в по-ранен интервал.

Посланик Либеропулос даде обещание да продължи съдействието си с управлението на ПУ „ Паисий Хилендарски “ и да спомага за реализацията на бъдещите им планове. След като изрази удовлетворението си от срещата, той благодари и написа в Книгата за посетители на бранш „ Новогръцки език “, че за него е чест да бъде измежду пловдивските студенти, тъй като висшите учебни заведения, в които се учат непознати езици, в това число и новогръцки, са гаранция за по-доброто бъдеще на младежите и на техните нации.

Дипломатът бе поканен от проф. д.ф.н. Христина Тончева да участва на идните празнувания тази година във връзка 50-годишнината от основаването на филологическите специалности в Пловдивския университет.  
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР