Дарение от Китай на 150 000 дози от неговата ваксина

...
Дарение от Китай на 150 000 дози от неговата ваксина
Коментари Харесай

Сирия получи 150 000 дози ваксини от Китай

Дарение от Китай на 150 000 дози от неговата ваксина Sinopharm COVID-19 дойде в сирийската столица Дамаск в събота, като се планува друга партида със същия размер. Това оповестиха сирийските управляващи, представени от " Ройтерс ".

" Оценяваме тази помощ, която ще разреши на здравното министерство да се бори с пандемията, да ограничи нейното влияние върху здравето, обществото и стопанската система ", сподели здравният министър Хасан Габаш пред кореспонденти на летището. Той сподели, че дозите ще отидат първо за здравните служащи, а по-късно за възрастните хора и тези с хронични болести.

Китайският дипломат в Сирия съобщи, че идващите 150 000 дози ще дойдат скоро.
 Китайската Sinopharm разгласи 79,34% успеваемост на имунизацията си против COVID-19
Китайската Sinopharm разгласи 79,34% успеваемост на имунизацията си против COVID-19

Доста по-нисък % от американските ѝ съперници Pfizer и Moderna

Официални представители обявиха, че страната разисква доставка на ваксини и от Русия, главният съдружник на сирийския президент Башар Асад, само че няма известия за приемане на такива колета.

Тази седмица Дамаск получи първата си доставка на ваксини COVID-19 по световната самодейност COVAX - близо 200 000 дози на AstraZeneca, оповестиха представители на Организация на обединените нации. Очакват се още доставки през идващите седмици.

Световната здравна организация е разположила екипи в цяла Сирия за стратегия за имунизация, която ще бъде въведена както на държавна територия, по този начин и в някои елементи на страната отвън държавен надзор след 10 години война.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР