Дарение от 55 тона хуманитарна помощ за украинските бежанци в

...
Дарение от 55 тона хуманитарна помощ за украинските бежанци в
Коментари Харесай

Румъния изпрати 55 тона хуманитарна помощ за украинските бежанци в Молдова

Дарение от 55 тона филантропична помощ за украинските бежанци в Република Молдова дойдоха през днешния ден в Кишинев, заяви румънският Департамент за връзки с Република Молдова, представен от Аджерпрес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2669
Според известието това е втори транш филантропична помощ от Румъния, която идва в Молдова след изпратените преди две седмици 17 тона помощи.

Конвоят е съпроводен държавния секретар в Департамента за връзки с Република Молдова Адриан Дупу и основния секретар на департамента Николае Ивашеску.

" Департаментът за връзки с Република Молдова взе участие интензивно в събирането и превозването на филантропични помощи, с цел да помогне на бежанците и да облекчи бремето на Република Молдова в тази рецесия. Тези 55 тона хранителни и нехранителни артикули се прибавят към предходните 17 тона, дарени от Румъния преди две седмици ", показва цитираният източник.

По-късно през днешния ден се чака президентът Клаус Йоханис и министър председателят Николае Чука да дойдат на посещаване в Кишинев, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР