Дарение от 50 смарт гривни Comarch, предназначени за хора под

...
Дарение от 50 смарт гривни Comarch, предназначени за хора под
Коментари Харесай

БЧК получи смарт гривни за хора под домашна карантина

Дарение от 50 смарт гривни Comarch, предопределени за хора под домашна карантина, получи ръководителят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров.

Гривните ще подкрепят работата на виновните институции във всекидневните им старания за ограничение разпространяването на ковид. Те ще разрешат да се понижи честотата на визити за инспекция от страна на чиновниците на реда при карантинирани в домашни условия лица , както и ще понижат риска от заразяване от хора с потвърдена ковид зараза.

Вграден GPS модул ще сигнализира при положение на нарушение на карантината , а функционалността за гласово повикване ще улесни ползвателите за бърз контакт при нужда от здравна помощ или връзка с виновните службите.

Предоставят се безплатно и 50 сим карти за период от 6 месеца, посредством които да се прави връзката с устройствата.

Направеното подаяние е предопределено за РЗИ-София, по отношение на изпълняван пилотен план, чиято цел е при модифициране на гривните да се регистрира здравният статус на жителите по време на изключителното състояние.

Смарт гривните към този момент се ползват дейно в Полша, като следва тяхното внедряване в редица страни в Европа и в Близкия Изток.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР