Дарение от 300 комплекта защитни облекла, очила и шлемове, които

...
Дарение от 300 комплекта защитни облекла, очила и шлемове, които
Коментари Харесай

Второ българско дарение бе предадено на болниците в Сърбия

Дарение от 300 комплекта защитни дрехи, очила и шлемове, които българското държавно управление изпраща, бе предадено през днешния ден на сръбски лечебни заведения в помощ против разпространяването на ковид, оповестиха от Министерство на външните работи.

Българското подаяние е предоставено по самодейност на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и се финансира по линия на българската публична помощ за развиване. То е част от поддръжката ни за 12 страни - от Западните Балкани, Източното партньорство и Южното съседство, на обща стойност 636 150 лева В нея са планувани 4 150 комплекта защитно облекло и 5 336 продоволствени пакета.

Дарението беше предадено от българския дипломат Радко Влайков на гала в Клиничния център – Ниш, на която участваха държавният секретар на Министерството на външните работи на Република Сърбия Ивица Тончев, началникът на Нишавския окръг Драгана Сотировски, кметът на град Ниш Дарко Булатович и шефовете на лечебните заведения в Ниш, Враня, Сурдулица, Пирот, Панчево, Лесковац, Цариброд, Босилеград и Бабушница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР