Дарение от 1 милиард щатски долара от бивш професор ще

...
Дарение от 1 милиард щатски долара от бивш професор ще
Коментари Харесай

Дарение от 1 милиард щатски долара отменя таксите за обучение в медицинското училище в Ню Йорк

Дарение от 1 милиард щатски $ от някогашен професор ще разреши на здравно учебно заведение в най-зле представящия се по опазване на здравето регион на Ню Йорк да финансира таксите за образование на всички свои студенти.

Медицинският лицей " Алберт Айнщайн " в Ню Йорк разгласи в понеделник, че подаръкът, възложен от доктор Рут Готесман, която за първи път се причисли към медицинския лицей през 1968 година и в този момент е ръководител на настоятелството на Айнщайн, ще преобрази учебното заведение.

„ Този ​​исторически подарък – най-големият, изработен на някое здравно учебно заведение в страната – ще подсигурява, че никой студент в Айнщайн няма да би трябвало да заплаща образование още веднъж “, се споделя в него.

Училището възвръща на всички сегашни студенти таксите за образование от последния им учебен срок. Всички нови студенти ще получават гратис образование от в този момент нататък.

Готесман прави дарението от благосъстоянието, оставено от починалия й брачен партньор Дейвид „ Санди “ Готесман. Финансистът от Уолстрийт, ранен вложител в Berks...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР