Дарение на врачанската МБАЛ „Христо Ботев” направи американската фондация „Децата

...
Дарение на врачанската МБАЛ „Христо Ботев” направи американската фондация „Децата
Коментари Харесай

Американци дариха апаратура за 50 бона на врачанската болница

Дарение на врачанската МБАЛ „ Христо Ботев” направи американската фондация „ Децата на България”, която е със седалище в Ню Йорк. На акушеро-гинекологичното поделение е доставено чисто нов акушерски стол за майчинство и едно родилно легло, заяви изпълнителният шеф на лечебното заведение доктор Петър Керемедчиев.
За детското поделение пък са обезпечени чисто нови ултразвук и ехограф. За апаратурата са изхарчени близо 50 хиляди $. Парите са събрани от 13 донори.
„ Оборудването в тези две отделения е много остаряло. По този мотив потърсихме фондация „ Децата на България”. След като разгледаха нашето предложение, бяхме утвърдени от тях и започва благотворителната акция. Пари за инсталация за двете отделения във врачанската болница досега са дарили както българи, живеещи в Съединени американски щати, по този начин и американци”, съобщи болничният началник.
Всяка година Фондация „ Децата на България” подарява пари на една българска болница. Последно са помогнали на детската хирургия в клиника „ Пирогов”. Тази година е подадена ръка на врачанската МБАЛ „ Христо Ботев”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР