Дарби Каунти може би скоро ще намери изход от дълбоката

...
Дарби Каунти може би скоро ще намери изход от дълбоката
Коментари Харесай

Администраторите на Дарби приеха оферта от американски бизнесмен

Дарби Каунти може би скоро ще откри излаз от дълбоката рецесия, в която клубът се намира от много време. Днес админите, които ръководят „ овните “, оповестиха, че са приели оферта от американския предприемач Крис Къркчнър. Той бе покрай това да придобие клуба още в края на предходната година, само че отдръпна офертата си преди Коледа и пренасочи интереса си към Престън Норт Енд. Преговорите за този клуб обаче се провалиха през предходната седмица, след което Къркчнър още веднъж е отправил предложение за Дарби. Офертата е единствено за придобиването на клуба и изваждането му от администрация. Отделно бъдещият притежател ще води договаряния с всички заинтригувани страни за закупуването или наемането на „ Прайд Парк “.

След като офертата му е била определена като най-подходяща за Дарби, Кърчнър ще получи извънреден достъп до всички поверителни сметки и ще получи преференциален статут, с цел да приключи поглъщането на клуба. Според „ Скай спортс “ ще са нужни най-малко два месеца за промяната на собствеността.

Най-сложният миг обаче си остават договарянията с някогашния притежател Мел Морис, който към момента има клубния стадион. След като Къркчнър придобие клуба, предстоят договаряния с кредиторите за изчистване на задълженията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР