Дарън Жак: Дисквалифициран шофьор, виновен за смъртта на петгодишния Лейтън Дарууд

...
Докато беше в магазина, петгодишният Лейтън Дарууд се качи на
Коментари Харесай

Докато беше в магазина, петгодишният Лейтън Дарууд се качи на ремаркето. Той падна, когато Жак започна да шофира.

Лейтън почина в болница след инцидента във Фенъм, през август 2020 г.

Жак, който първоначално даде фалшиво име на полицията, беше по-късно е обвинен в причиняване на смърт чрез шофиране, докато е лишен от права.

42-годишният беше признат за виновен в понеделник след шестдневен процес.

Изображение: Дарън Жак

В изявление след при присъдата майката на Лейтън Стефани каза: „Съкрушени сме от случилото се и Лейтън ни липсва неописуемо.

„Той беше любящо, щастливо малко момче с целия си живот пред себе си и най-лошият ни кошмар се сбъдна денят, в който го загубихме.

„Въпреки че някаква справедливост беше въздадена, ситуацията е много горчива.

„Отне дълги, тежки три години, с много неуспехи и предизвикателства по пътя."

Изображение: Жак пристига в магазина с работния си микробус Изображение: Жак купува бутилка бира

Лейтън беше откаран по спешност в болница след инцидента, но по-късно почина от нараняванията си.< /p>

Докато Лейтън беше на лечение, Жак даде фалшиво име на полицията.

Телекомуникационните данни, възстановени от полицията, разкриха контакт между Жак и неговия работодател в моментите след инцидента, разкриха, че той е бил даде подробности за друг мъж, които да предостави на полицията.

Изображение: Жак говори с полицията след сблъсъка Изображение: Той даваше на полицията фалшиво име в продължение на два часа

Той лъже за името си в продължение на два часа, но призна истинското си самоличност, след като полицията поиска той да предостави пръстов отпечатък с мобилен скенер.

Жак от Хътън Хил, Пенрит, ще бъде осъден на 4 декември.

Сержант Ръсел Съри от полицията на Нортумбрия каза : „Да се ​​каже, че този случай е опустошителен, би било напълно подценяване, тъй като загубата на Лейтън причини на това семейство невъобразима болка и страдание, през което никой никога не трябва да преминава.

„Бих искал да похваля силата и устойчивост, която са показали по време на разследването и последващите съдебни процедури.

„Наистина се надявам, че днешният ден може да послужи като първата стъпка към затварянето, което заслужават, и да им помогне да продължат напред от този ужасен, трагичен инцидент.

„Доволен съм, че журито прозря извиненията и лъжите, изречени от Дарън Жак.

„Въпреки че му беше забранено да се движи по пътищата, той нагло шофира в работно състояние и дори отговаряше за голям, тежкотоварен автомобил, който не е бил обучен или квалифициран да управлява.

„Не само това, но вместо да признае какво е направил, Жак предостави на присъстващите служители подробности за друго лице в опит за да прикрие следите си, но нашите проверки на пътя го хванаха в крачка."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР