Дара Екимова, дъщерята на Дими от „Сленг” и Ива Екимова,

...
Дара Екимова, дъщерята на Дими от „Сленг” и Ива Екимова,
Коментари Харесай

Sagapao – Новият летен хит на Дара Екимова и Искрата

Дара Екимова, дъщерята на Дими от „ Сленг” и Ива Екимова, към този момент е разпознаваема и със лични части. При запознанството й с музиканта Искрен Тенчев – Искрата сред тях пламва креативна пристрастеност. А тя разгаря цялостен музикален пожар на гръцки език в първата им обща ария.

„ Беше ми забавно по какъв начин ще звучи гръцкият в поп, тъй като сме привикнали да го слушаме в различен род.”, споделя Дара Екимова за избора на език на песента.

Гръцкият не е измежду езиците, които Дара владее, само че бързо се е научила да пее на него с помощта на помощта на Дони Чачова, чийто е текстът. „ Естествено се пее за обич. Буквално представено значи, че „ карам с гневна скорост към теб и псувам”, „ вризо” е „ псувам” и „ сагапао” е „ обичам те”, просто по-диалектна форма на „ обичам те”, другояче е „ сагапо”. За обич, защо друго може да се пее?”, пита изпълнителката.



Автор на музиката е Искрен Тенчев – Искрата. Той се включва и като дуетна половинка на младата певица, а режисьор на клипа е Павлин Иванов, по-известен като Башмоушън. Сниман във Варна до Побитите камъни поради по-екзотичната визия на мястото. Там срещнали и „ най-агресивните варненски комари”, само че са доста удовлетворени от резултата.

Роля за това има и Ел – Мариела Станчева от The Center и невероятните девойки, които танцуват в клипа.

Това е първият взаимен план на Дара и Искрата, само че сигурно няма да е последният. „ Аз го видях онлайн за пръв път на премиите на БГ Радио. Обаче му писах имейл, доста формален имейл”, споделя Дара Екимова и признава, че я е било позор. Пратил ѝ демо на песента, която през днешния ден знаем като Sagapao и почнали работа.

„ Това е от плановете, които доста скорострелно се случват. За злощастие не всички са по този начин. Но в този случай беше доста бързо и доста елементарно и това, тъй като и от нейна страна имаше доста професионализъм, който тя сподели, въпреки че към момента е на ранна възраст. След като се заговорихме аз я питах какво харесва. Преслушах нещата, които е правила и ѝ изпратих няколко разнообразни дема. И двамата доста си харесахме едното. В началото въобще не беше планувано аз да вземам участие. Да, това пристигна в самия развой на работа, като концепция. Казахме си го " Ще работим дружно отново, още веднъж! " Казана дума – хвърлен камък!”, споделя Искрата.

Кариерата му стартира да се развива все по-бързо след присъединяване му в „ България търси талант”: „ Препоръчвам на всеки, който се чуди дали да се пусне или не – да го направи. И то заради простата причина, че присъединяване в подобен формат те разчупва. Малко те освобождава пред камера. Дава ти убеденост, научаваш по какъв начин се случват нещата малко в по-сериозен проект. Ако мога да заключа след цялото ми присъединяване – беше супер, че се пуснах!”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР