Дар ес Салам. Шейсет и двама души загинаха в Танзания

...
Дар ес Салам. Шейсет и двама души загинаха в Танзания
Коментари Харесай

AFP: При взрив на цистерна с гориво са загинали 62 души в Танзания

Дар ес Салам. Шейсет и двама души починаха в Танзания в събота, когато автоцистерна за гориво се прекатурна и по-късно се взриви, до момента в който тълпи хора се втурнаха да наливат от изтичащото гориво, предава AFP .
Смъртоносният гърмеж стана покрай град Морогоро, западно от икономическата столица Дар ес Салам, е последното в серия от сходни бедствия в Африка.
Началникът на полицията в Танзания Либерат Сабас съобщи, че при детонацията са починали 58 мъже и четири дами, до момента в който 72 души са ранени и са настанени в локалната болница.
Кадри от местопроизшествието демонстрираха, че камионът е обзет от пожар и големи облаци черен пушек, а в близост има овъглени тела и изгорели остатъци от транспортни средства, измежду обгорели дървета.
Президентът на страната Джон Магуфули и елементарен жители, показаха своите съболезнования. Той също по този начин прикани хората да спрат рисковата процедура да крадат гориво по подобен метод, нещо, което е постоянно срещано в доста елементи на Африка.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР