ДАНС започна проверка за публикациите в сайта „Биволъ” за корупция

...
ДАНС започна проверка за публикациите в сайта „Биволъ” за корупция
Коментари Харесай

ДАНС започна проверка по публикациите в „Биволъ” за корупция от „Джи Пи Груп”

ДАНС стартира инспекция за изявленията в уеб страницата „ Биволъ” за корупция от строителна компания „ Джи Пи Груп”, обвързвана с европейски фондове. Според напътствията на Софийската градска прокуратура ДАНС би трябвало да ревизират всички поръчки, както компаниите и хората, забъркани в осъществяването им.

Намесата на държавното обвиняване идва дни откакто стана ясно, че публицист от „ Биволъ” и негов румънски сътрудник са били арестувани, до момента в който работят по свое следствие за строителната компания.
Арестът на публицистите у нас – напът да стане дипломатически скандал (ОБЗОР) Снощи Димитър Стоянов от „ Биволъ ” и румънецът Атила Биро от „ Райз проджект Румъния ” бяха арестувани, до момента в който работят по свое следствие, уличаващо строителната компания „ Джи Пи Груп ” в двойно счетоводство и корупционни практики
Информацията за унищожавани документи от строителната компания е идвала на части, сподели шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Той разясни, че с изключение на опожарените документи до село Ъгълница в София е открита лека кола с други документи, конфискувани и предадени на полицията. Според него информацията е идвала единствено от уеб страницата „ Биволъ”, а публицистите не са били задържани.

„ Когато едно лице бъде доведено в помещение на Министерство на вътрешните работи, служителят на реда е задължен да попълни такава заповед. Разберете, няма по какъв начин, ние ограничаваме свободното напредване на жителите. Поради тази причина се попълня такава заповед. Изпълнили са закона сътрудниците и са попълнили такава заповед. Да, може би има закъснение в 1-2 часа”, акцентира Спиридонов. „ Разбира се, че не са арестувани”, безапелационен беше той.

Според Спиридонов кой до какъв брой часа и къде е държан не може да стане обществено ясно, до момента в който не завърши следствието на прокуратурата. Освен това антимафиотите не били имали информация от „ Биволъ” дали публицистите ще отидат на мястото към Радомир.
Шефът на ГДБОП за ареста на публицисти: Не дължа опрощение на никого Журналистът от „ Биволь ” Димитър Стоянов описа, че при задържането си с румънския си сътрудник не са имали право да проведат телефонен диалог
„ Аз желая да попитам следното нещо – оня ден журналистът от bTV госпожа Марчева, стартира диалога със следното: „ Вие ще се извините ли на някого?”. Аз споделих, че няма да се извиня и за какво и обясних на кого съм се извинил по чисто човешки подбуди. Аз желая да запитвам в този момент на моя чиновник и на мен тази медия ще се извини ли? Че дават записи и образуват публично мнение, без аз да съм давал позволение някой да ме записва”, сподели Спиридонов.
Случаят „ Биволъ ”: Злоупотреби, полиция и оттеглено опрощение Журналистите настояват, че им се пречи да разкрият голяма по мащаб корупция
Шефът на ГДБОП взе участие в предаването „ Тази събота”. В неделя в „ 120 минути” основният редактор на „ Биволъ” Атанас Чобанов в изявление пусна запис на телефонен диалог сред него и Спиридонов, в който шефът на ГДБОП му се извинява за „ цялата тази ситуация”. Срокът за следствието на ДАНС е три месеца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР