ДАНС ще съхранява данни за полетите ни 5 години, а

...
ДАНС ще съхранява данни за полетите ни 5 години, а
Коментари Харесай

ДАНС пази 5 г. данни за полетите ни

ДАНС ще съхранява данни за полетите ни 5 години, а не за 6 месеца, както е в този момент. Председателят на ДАНС ще дефинира длъжностно лице, което да дава отговор за наблюдението на обработването и за отбраната на персоналните данни. Това гласоподава на второ четене Народното събрание.

Авиопревозвачите са задължени да дават на ДАНС резервационните данни на пасажерите и на екипажа на самолета.
Националното звено за култивиране на резервационни данни на пасажерите към ДАНС, което бе основано в края на предходната година, ще прави оценка на пасажерите и екипажа, с цел да се предотвратят възможни терористични набези.
Авиопревозвачите са задължени да дават на ДАНС данните за пасажерите 48 часа преди постоянните полети и 24 часа преди нередовни полети. Данните за екипажа ще се предават директно преди полета. Националното звено ще може да дефинира и други периоди за подаване на информацията, в случай че има данни за действителна опасност.

Глобата за въздушен транспортьор, който не даде, забави или даде неточни данни, е сред 3 и 8 хиляди лева
По време на дебатите в пленарна зала се стигна до спор сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Филип Попов от левицата разгласи, че се уголемяват функционалностите на ДАНС посредством даване на пълномощия да провежда и реализира връзката на страната със задграничните? представителства. Изключение се прави само за Държавна организация “Разузнаване”. От Българска социалистическа партия желаеха към изключението да се включи и работа “Военна информация”, само че предлагането бе отхвърлено. Председателят на Комисията за надзор над службите за сигурност Димитър Лазаров изясни, че Националното звено за култивиране на резервационни данни на пасажерите към ДАНС ще дава информацията незабавно до службите на другите страни от Европейския съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР