ДАНС ще събира данни и за пилотите на самолетите, а

...
ДАНС ще събира данни и за пилотите на самолетите, а
Коментари Харесай

ДАНС ще събира данни и за пилотите на самолетите

ДАНС ще събира данни и за водачите на самолетите, а освен за пасажерите. Това взеха решение депутатите, които одобриха на второ четене промени в закона за ДАНС, съобщи „ 24 часа ”.

Звеното в организацията, което обработва така наречен резервационни данни на пасажерите – имена, дата на резервация, маршрут, адреси и телефони, към този момент ще събира и информация и за водачите и стюардесите.

Превозвачите ще би трябвало да предават на ДАНС данните за пасажерите 48 часа преди оповестеното време за политане на постоянните полети и 24 часа за нередовните полети. Данните за екипажа ще се дават директно преди полета.

Ако има данни за действителна опасност от осъществяване на закононарушение, въздушните превозвачи би трябвало да предават данните за пасажерите и за екипажа по искане и в периоди, избрани от организацията. Националното звено към ДАНС ще прави оценка на пасажерите и екипажа преди оповестеното време за идване или тръгване, за попречване и откриване, следствие и наказателно гонене на терористични закононарушения.

При следствие на проведени групи за автокражби, за компютърни измами, при следствие на каналджии, за закононарушения против политическите права ДАНС към този момент ще може да изискват цялостна информация за пасажерите на всички полети от и до България. Досега това бе разрешено единствено за тежки закононарушения.

Разширяват пълномощията на ДАНС, а обезкървавявате други служби, скочиха от Българска социалистическа партия и се оповестиха срещу измененията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР