ДАНС разследва сигнал, че Балкански поток е бил построен въпреки

...
ДАНС разследва сигнал, че Балкански поток е бил построен въпреки
Коментари Харесай

ДАНС разследва сигнал, че Турски поток през България е част от плана на Путин за Украйна

ДАНС проверява сигнал, че " Балкански поток " е бил издигнат макар отчети на службите до тогавашния министър председател Бойко Борисов, че планът е част от стратегически проект на съветския президент Владимир Путин да заобиколи Украйна. Това заяви служебният вицепремиер по вътрешна сигурност и публичен ред и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на блиц контрола в Народното събрание, съобщи " България он ер ".

Депутатът от " Демократична България " Атанас Атанасов разяснява, че прокуратурата също проверява проблема, като инспекцията евентуално е по Глава 1 от Наказателния кодекс, касаеща закононарушения против страната.

Германският министър на правораздаването Марко Бушман призна по време на среща със своите сътрудници от Г-7, че от днешна позиция поддръжката на Берлин за " Северен поток 2 " е съдействала за войната в Украйна. 

" Балкански поток " е продължението на " Турски поток ", който стартира от станция Анапа в Русия, по дъното на Черно море до Турция. През него се транспортира съветски природен газ към Централна Европа (Унгария и Австрия) и прилежащите на България страни (Сърбия). Съоръжението беше издигнато от българската страна за сумата от към 2,6 милиарда лв., които по предвижданията трябваше да се възстановят за период от до 10 години. Войната в Украйна обаче слага под въпрос дали това ще се случи.

Съоръжението може да стане от основно значение, в случай че Турция се трансформира в газов хъб за Европа. След гърмежите по " Северен поток " през него ще минава главната част от преноса на съветски газ към европейските страни, в случай че те още веднъж се съгласят да купуват суровината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР