ДАНС провежда операция в Държавна агенция "Автомобилна администрация" в Пловдив,

...
ДАНС провежда операция в Държавна агенция "Автомобилна администрация" в Пловдив,
Коментари Харесай

ДАНС нахлу в ДАИ-Пловдив, разследва ги за корупция

ДАНС организира интервенция в Държавна организация "Автомобилна администрация " в Пловдив, заяви TrafficNews. Акцията е планувана, а в продължение на няколко месеца чиновници от управлението са били под наблюдаване по сигнали за корупция. Днес сутринта сътрудниците на ДАНС са влезнали в ДАИ и са иззели огромно количество документи и няколко компютъра. За разпит са отведени хора от управлението на пловдивската конструкция.
Началникът на ДАИ - Пловдив Иван Въчков е в болнични от три месеца, а краткотрайно изпълняващ длъжността е Анна Генова. Тя не дава отговор на мобилния си телефон към този миг.
Преди половин година Окръжна прокуратура и Икономическа полиция организираха огромна акция в Пловдив. На 27 март 2019 бяха блокира таксиметровите стоянки в Пловдив и офисите на четири от най-големите превозвачи в града. Бяха обискирани "Рин Транс ", "Легия Груп ", "Бали Груп " и "Макс -76 ". За 24 часа бяха задържани и обвързваните с тях - Стефан Балимезов и Емил Кондов - Доктора. Няколко дни по-късно последва и инспекция в офисите на „ Хачо груп” и притежателят й Мариян Киров.
Разследване на TrafficNews.bg откри, че петте компании, които държат към 70% от такситата в града, са благосъстоятелност на лица с престъпни досиета. Окръжният прокурор Румен Попов публично удостовери, че по данни на ДАИ 1000 от 1500 таксита в града се водят на скитници, пандизчии и хора, които даже не знаят, че имат бизнес.
Причината таксиметровите услуги да се водят на хора-бушони е укриване на налози. По закон всички касови апарати, които са в такситата, се водят на превозвача, който в множеството случаи е и данъчно задължено лице. Така таксиметровите водачи работят на пръв взор законно – имат си общинско позволение, патент, издават касова записка. С дребната детайлност, че оборота от апарата не се регистрира на никое място. И в случай че по някаква случайност Национална агенция за приходите засече някой в нарушаване и направи проверка, страната ще пие една студена вода.
Публична загадка е, че откакто е натрупала избран оборот, компанията се трансферира на клошар или болен човек, а колите, които се водят на нея, се трансферират на новоучредено сдружение. То работи в границите на 1 година най-много, а по-късно се записва нова компания.
Факт е, че няколко от офисите на таксиметровите компании се намират в постройката на ДАИ. Доколко нарушаванията се правят със съдействието на чиновниците от държавната организация, ще стане ясно по време на следствието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР