ДАНС няма да работи по анонимни сигнали, предвижда проект на

...
ДАНС няма да работи по анонимни сигнали, предвижда проект на
Коментари Харесай

Проект на наредба: ДАНС няма да работи по анонимни сигнали

ДАНС няма да работи по анонимни сигнали, планува план на разпоредба, оповестен за разискване. Изключение ще се прави единствено при експлицитното предписание на шефа на ДАНС или в случай че съдържат сведения за закононарушения, свързани с националната сигурност.
За анонимни се считат сигналите, които нe са подписани (с изключение на изпратените по имейл), тези без трите имена и настоящия адрес на подателя или с подправени имена. Агентите няма да работят още по нечетливи и комплицирани материали.

Сигналите може да са за корупция, корист с власт или служебно състояние, неприятно ръководство на държавното имущество или за нарушавания на самите дансаджии. Те може да се подават по пощата, имейл, факс или посредством пощальон. Когато засягат изключително значими въпроси за националната сигурност, може и по телефона. В почивните и празничните дни ще ги приема дежурен. Проектът планува, в случай че шефът на ДАНС или заместниците му преценяват, персонално да изслушат подателя.

Материали, в които има обиди или закани против чиновници на организацията, ще се изпращат в спецдирекцията “Сигурност на ДАНС”. Написаните на непознат език ще се превеждат. След като бъдат регистрирани, сигналите от жители ще се рапортуват на зам.-шеф на организацията. Тези, които са от депутати или държавни институции - персонално на ръководителя.

От претекстовете към плана излиза наяве, че новата разпоредба се постанова поради нараствания брой сигнали, изключително тези, изпратени по имейл.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР