ДАНС: Николай Малинов е получавал пари и задачи от чужди

...
ДАНС: Николай Малинов е получавал пари и задачи от чужди
Коментари Харесай

ДАНС: Николай Малинов е получавал пари и задачи от чужди организации 

ДАНС: Николай Малинов е получавал пари и задания от непознати организации 

Установена е скица, обвързвана с пране на пари, съобщи ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност “ Димитър Георгиев във връзка на шпионския скандал, довел до арести и обвинявания. 

Председателят на ДАНС бе изслушан в Народното събрание, където даде повече детайлности към случая със арестувания и упрекнат в шпионаж Николай Малинов, ръководител на Национално съдружие „ Русофили “. 

Според събраната информация схемата се е употребила за трансфер на финансови средства от съветски жител, началник на непозната организация – Общество „ Двуглав орел “, с ползи в разнообразни области и в публичния и политически живот на страната.

„ Чрез схемата се финансират мероприятия, които директно засягат националната сигурност на страната “, безапелационен бе Димитър Георгиев. 

По данни на проверяващите Николай Малинов е контактувал с двама непознати жители. 

„ Чуждите жители, ръководители на двете засечени по случая организации, обществено са заявили, че водят хибридна война против Запада “, изясни още Георгиев. Според ДАНС двамата са развивали взаимна активност и работили координирано. Малинов е поддържал дългогодишни контакти с тях и неведнъж е пътувал за срещи до Руската федерация, където е получавал задания, а в някои случаи и финансови средства. Председателят на „ Русофили “ даже е изготвил докладна бележка на съветски език, обвързвана за „ нуждата от геополитическата преориентация на България “. В нея се предлага още провеждането на мероприятия, свързани с вътрешнополитическия живот на страната. -->

От своя страна вътрешният министър Младен Маринов заяви, че акцията е извършена на територията на три града – София, Перник и Брезник, а в началото в нея са арестувани общо 8 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР