ДАНС, МВР и прокуратурата с подробности за задържания служител на

...
ДАНС, МВР и прокуратурата с подробности за задържания служител на
Коментари Харесай

Шпионският скандал: Изнесената информация е за схеми за заобикаляне на санкциите срещу Русия

ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата с детайлности за арестувания чиновник на ГДБОП за шпионаж в интерес на Русия. Стана ясно, че част от следствията, по които е изнасяна информация, са били интернационалните и са касаели схеми за заобикаляне на глобите против Русия.

„ По този случай се работи относително нескончаем интервал от време. През цялото време СГП е била в съгласуваност и е провеждала срещи с ДАНС в лицето на зам.-председателя Петър Петров и наблюдаващия прокурор Ангел Кънев. Служебно ни е известно, че това, което ще се изнесе, е само и единствено плод на работата на ДАНС “, разгласи градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Очаква се през днешния ден Караколев да бъде разпитан. Той е постъпил в службата през 1993 година. Караколев е наблюдаван от предходната година. Вече е арестуван за до 72 часа.

„ Привлечен е към наказателна отговорност едно лице български жител, чиновник на ГДБОП. Същия в нескончаем интервал от време е осъществил връзка със специфичните разследващи служби на Руската федерация. Той е предоставял информация, направена от български служби. Всичките ни дейности са били след позволение на Софийски градски съд “, сподели той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР