ДАНС и прокуратурата влизат в Комисията за финансов надзор заради

...
ДАНС и прокуратурата влизат в Комисията за финансов надзор заради
Коментари Харесай

ДАНС и прокуратурата влизат в КФН заради аферата „Олимпик”

ДАНС и прокуратурата влизат в Комисията за финансов контрол поради аферата „ Олимпик”. Разследващите ще ревизират дейностите на регулатора. Финансовият министър Владислав Горанов настоя заместник-председателят на Комисията Ралица Агайн да подаде оставка. До този миг няма коментар от нейна страна.
Кабинетът желае оставката на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн поради проблема „ Олимпик ” По дипломатически път в 14 ч. е поканен кипърският дипломат в Министерство на външните работи
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на Държавната организация за национална сигурност да извърши инспекцията поради банкрута на сдружението. Тя би трябвало да откри по какъв начин е реализиран държавният осигурителен контрол по линия на „ Олимпик” у нас.

Според държавното управление Комисията за финансов контрол е позволила съществени пропуски и не е обърнала внимание на по-ниските цени и отстъпките, които кипърската „ Олимпик” е предложила в България.

Няколко от пострадалите клиенти на „ Олимпик” се събраха на митинг пред финансовия контрол тази заран. Те упорстват застраховките им да бъдат удължени. Припомниха също, че лицензът в Кипър е лишен още през май.
Пореден митинг на потърпевшите от банкрута на ЗК „ Олимпик ” Този път той ще е пред Комисията за финансов контрол
Че информацията не е била задоволително, акцентира и финансовият министър Владислав Горанов и изиска отговарящият за застрахователния бранш да се отдръпна.

„ Ние ще настояваме госпожа Агайн да поеме отговорност, като освободи поста като зам.-председател на КФН”, акцентира финансовият министър.

А пострадалите се надяват въпреки всичко страната да ги обезщети. „ Българските жители са си плащали вноските приблизително по 12 лв. в обезпечителния фонд. Те би трябвало да си получат парите от него, а по-късно той да си урежда връзките с кипърския фонд”, съобщи омбудсманът Мая Манолова.

Парите, които „ Олимпик” е внасяла в обезпечителния фонд за банкрут, обаче не са били дължими, изясни финансовият министър. Така събраните 2 милиона лв. най-вероятно ще бъдат върнати към сдружението в неплатежоспособност в Кипър. Именно там пострадалите би трябвало да насочат претенциите си.
Екатерина Захариева желае среща на наши и кипърски специалисти по проблема „ Олимпик “ Засегнати са доста хора, а към момента нямаме информация по отношение на процедурата, по която ще бъдат изплатени компенсациите, сподели тя пред кипърския дипломат
„ Ще проучим и опцията и нуждата за наемане на кипърска адвокатска компания, която да съставлява и съветва българските кредитори в хода на процедурата по несъстоятелност”, увери Горанов. Често сходни процедури лишават години.

Междувременно от опозицията внесоха подписи за изключително съвещание на Народното събрание. То беше планувано за на следващия ден.

„ Да не се трансферира отговорността на данъкоплатците. Единствената виновност е на страната и на институциите. Да се поеме отговорност освен посредством оставката на Ралица Агайн. Трябва политическа отговорност”, безапелационна беше водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

От опозицията питат какъв брой и къде са парите, съхранявани в гаранционния фонд.

До момента 95 000 от клиентите на „ Олимпик” са сключили изключително нови застраховки „ Гражданска отговорност”. За останалите към 100 000 КАТ даде пролонгация с заричане да не ги глобява на пътя. Тепърва ще стане ясно и докога ще продължи гратисният интервал.

Казусът Олимпик Екатерина Захариева желае среща на наши и кипърски специалисти по проблема „ Олимпик “ Кабинетът желае оставката на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн поради проблема „ Олимпик ” ДАНС и прокуратурата стартират инспекция в КФН поради ЗК „ Олимпик ” Пореден митинг на потърпевшите от банкрута на ЗК „ Олимпик ” Нинова към Борисов: Не лъжете за „ Олимпик “ Борисов: Ще помогнем на потърпевшите от банкрута на „ Олимпик ”, доколкото разрешава законът Среднощен митинг: Застрахованите в „ Олимпик ” желаят полиците им да важат Клиенти на банкрутиралия осигурител " Олимпик ” излизат на митинг Българска социалистическа партия желае изключително съвещание на Народно събрание и пояснение от Борисов за ТР и „ Олимпик ” Днес стопират да работят застраховките към „ Олимпик ”. Шофьори приготвят митинг пред Народно събрание в среднощ (ОБНОВЕНА) След банкрута на „ Олимпик ”: 53 000 водачи с нова застраховка Гражданска отговорност " Няколко дни " пътната полиция няма да глобява водачите с полици на „ Олимпик " От петък клиентите на ЗК „ Олимпик ” са без „ Гражданска отговорност ” Светла Несторова: Засегнатите от банкрута на ЗК „ Олимпик ” да сключат незабавно нови полици От петък: Всички клиенти на „ Олимпик ” ще си търсят нов осигурител Заради лишен лиценз на „ Олимпик ”: 200 хиляди коли у нас остават без „ Гражданска отговорност ”
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР