ДАНС дебне кои са двамата съдии от Върховния административен съд,

...
ДАНС дебне кои са двамата съдии от Върховния административен съд,
Коментари Харесай

КЗК алармира: Юлиан Димов и „Авто Инженеринг” опитали да измамят и Йорданка Фандъкова с 280 000 лева

ДАНС дебне кои са двамата съдии от Върховния административен съд, на които към този момент е платено да анулират решението на Комисията за защита на конкуренцията

Бизнесменът с незаконен манталитет Юлиан Димов, заплетен в цяла серия операции на публични поръчки, се оказа задоволително безочлив, с цел да пита да измами даже близката до Бойко Борисов кметица на София Йорданка Фандъкова, научи Narod.bg.

Със свое решение  264 от 16 април 2020 година, ( документът тук ) Комисията за защита на конкуренцията удостовери, че Юлиан Димов и компанията му „ Авто Инженеринг Хординг Груп ” ЕООД пробвали да излъгват Столична община в социална поръчка за 280 000 лева за доставката на самосвал с кран.

Очаква се до дни прокуратурата да повдигне нови обвинявания на тариката за обявление на погрешни данни и опит за машинация с обществени средства след следващата манипулирана от Димов социална поръчка.



Прочулият се в редица медийни изявления лъжец обаче не съумял да преметне служителите от Столична община. Сюжет като за холивудски филм се разиграл в комисията за оценка на предложенията, измежду които била и офертата от „ Авто Инженеринг Холдинг Груп ”.

Първоначално, инцидентно или не, служителите на Фандъкова приели за постоянни документите на лъжливото сдружение и позволили до отваряне ценовата оферта от ЕООД-то на Юлиан Димов.

Това обаче довело до съществени брожения всред останалите участници, сред които все съществени компания като „ Волво груп България ”, „ Булавто – Ивеко ” и други, защото от много време е известно, че заради нередовни покупко-продажби Юлиан Димов има преустановен контракт с Министерство на защитата и няма законовото право да взе участие в публични поръчки.

След подаден сигнал от един от участниците служителите на Йорданка Фандъкова въпреки всичко направили инспекция и открили очевидното – че в редица публични регистри е налична информацията за нарушаванията на компанията на Юлиан Димов.

Набило се на очи обаче явно несъгласие – от една страна, в подадената от „ Авто Инженеринг ” оферта на въпроса дали се е случвало в предишното да прекратят контракт за социална поръчка на компанията му, Димов дал отговор с „ НЕ “, а в това време информацията за прекратения контракт с военното ведомство била налична на страницата на МО ( линк и документ )

Тук към този момент станало невероятно за служителите да си затворят очите се наложило да отстранят „ Авто Инженеринг ” от присъединяване в конкуренцията поради обявление на погрешни данни от нейния притежател Юлиан Димов. Наглецът обаче приел по чудноват метод очевидното и за всеобщо удивление от „ Авто Инженеринг ” подали тъжба да Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), в която на близо 20 стр. с редица витиевати изрази юристите му се пробвали да убедят чиновниците, че в действителност черното е бяло.

Естествено, от Комисия за защита на конкуренцията отхвърлили жалбата и удостоверили очевадните обстоятелства, установени и от служителите на Фандъкова – от „ Авто Инженеринг ” са показали документ с погрешно наличие, подписан от Юлиан Димов.

Решението на Комисия за защита на конкуренцията обаче въобще не тормозило Юлиан Димов, който с усмивка се похвалил пред другари, че към този момент бил платил на двама съдии от Върховния административен съд (ВАС), които да анулират решението на Комисия за защита на конкуренцията.
 300×250 – inPost
Както е известно, в близкото минало компанията на Димов стана нарицателно с редица скандално извоювани каузи за публични поръчки, решени точно от Върховния административен съд все в интерес на „ Авто Инженеринг ” – без оглед на доказателства или правна логичност. Много от делата на Димов завършиха по абсурден метод все при зам.-председателя на Върховен административен съд Мариника Чернева – естествено след „ инцидентно “ разпределение…

Според източници от Върховен административен съд нещата в съда, над който е единствено Господ, се уреждали, откакто Юлиан Димов и сътрудникът му Христо Каракостов носили на няколко пъти торби с пари в адвокатската фирма на столичното адвокатско сдружение „ Георгиева и сътрудници “ в ж.к. „ Редута ” в София, откъдето сумите стигали до верния получател, след което идвали и „ верните “ съдийски решения.
 Боян Магдалинчев
Очевидци настояват също, че Юлиан Димов постоянно е засичан да си пие кафето в столичен мол на бул. „ Ал. Стамболийски ” с Боян Магдалинчев, член на Висшия правосъден съвет и представляващ „ държавното управление на Темида ”, някогашен зам-председател на Върховен административен съд. Магистратът станал прочут с въздействието си върху редица съдии и повлияването в мечтаната посока върху изхода на избрани каузи.

Дали ще има задържани съдии и дали Върховен административен съд ще анулира решенията на Столична община и Комисия за защита на конкуренцията, с цел да потвърди на всички, че законът не важи за Юлиан Димов – следва да разберем.


Очаква се също по този начин да станат ясни резултатите от инспекцията, която персонално основният прокурор Иван Гешев разпореди по редица други скандални покупко-продажби на българския Остап Бендер.


Междувременно обаче сътрудници на ДАНС са по следите на машинациите във Върховен административен съд. Българското ФБР дебне за корумпирани магистрати във връзка със сигнали за пазаруване на каузи, в които попадало и името на Юлиан Димов. Въпросът в този момент е дали ще забележим висши съдии с белезници поради манипулиране на истината против пачки, изкарани на гърба на страната?
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР