Дано тази книга намери своите читатели. Тази сутрин Фейсбук ме

...
Дано тази книга намери своите читатели. Тази сутрин Фейсбук ме
Коментари Харесай

Анна Заркова коментира връзката между мафията и държавността: Те са като

Дано тази книга откри своите читатели. Тази заран Facebook ме питаше какво си мислите. На него не му споделих, тъй като нямаше да му хареса. Този Facebook ни подсеща, че би трябвало да мислим. Може би по този начин ни изнася-да помним единствено три дни обратно. Смисълът на тази книга е в това, че в нея съм събрала всичко, които се е случило в България от 20 години насам. Но не в цялата страна, а в тази, която се назовава политическо задкулисие, гангстерска война или просто скандал, написа frognews.bg.

Това сподели журналистката Анна Заркова пред Българска национална телевизия във връзка последната й книга “ Българската мафия каквато я видях “.  В тази книга всичко е документирано, чуто, записано. В него няма нищо измислено. Записала съм го и съм го чула като публицист. Едно е да наблюдаваш един ден, друго е да събереш следеното за дълго време. Тогава се получава картина. 

Тази картина я видях откакто написах книгата. Тъжна е тази картина. От 1998 година пиша за убийства, за обири, за проституция. Тичах да фотографирам и да разказвам „ пресни “ трупове. През цялото време не имах вяра, че у нас има мафия. Тази мафия, каквато  описана в романите-гадна, страшна, отвратителна, само че в същото време блестяща, йерархична. 

 Трябваше да видя, че  престъпните организации станаха легални. Тези нарушители влизат ъв значими държавни организации, вършат  си пресцентрове и от там ми се обаждат, с цел да върша изявленията с политици, магистрати и т. н.  Мафията се намесва в нашия персонален живот с подкупи, с отвличане на медии, с терори над публицисти и т. н. Мафията дотам се е сляла с държавността, че е станала хомогенна примес като бира с цианкалий, като киселинен дъжд. 

Не желая да съм проверяващ публицист. Напоследък те не са такива които пишат, тичат. На тях им е оказано доверие да им се дадат едни недодялани разработки от полицията или от фирмените служби за сигурност.. В тази книга съм събрала дописките си години обратно. Но съм стигнала до значими открития. Установявам, че до 2009 година в Министерство на вътрешните работи са се назначавали хора с коефициент на просветеност до 90, а  до 2011 година до 75. По-нататък към този момент съм писала,че се назначава който  и да е, без да се отбелязва %. Сега се търсят 4000 индивида.  Провалят се на теста за просветеност. 

Цитирам конкурс за полицаи- психолог пита кой е основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Кандидатът отговоря: „ Беше Бойко Борисов, само че в този момент не го знам “. Кой е министър на  МВР? Отговорът е: „ Не съм сигурен в това “. Какво значи „ ОДМВР-МВР “?  Отговор:  „ Министерство на вътрешните работи си е Министерство на вътрешните работи. А „ Д-то “-това е " Държавно ". За „ О-то “ –не знам “. 

В промяната до там я докарахме, че викаме чужденците да я създадем. Реформа непрекъснато се прави,  но колкото повече се прави, толкоз повече не става. Попитайте гадателка, с цел да ви каже по какъв начин.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР