Дано да не остане само едно празно обещание към гражданите

...
Дано да не остане само едно празно обещание към гражданите
Коментари Харесай

Петър Славов: Кой ще компенсира хората и бизнеса за аномалиите на пазара на горива

Дано да не остане единствено едно празно заричане към жителите и към българския бизнес, тъй като на никое място по формалните уеб сайтове на институциите не откривам този законопроект да бъде основана държавно дружество „ Държавна петролна компания “, което да има лични бензиностанции и складови бази в цялата страна.
Това сподели пред БНР юристът и икономист Петър Славов, по отношение на предлагането на Министерство на финансите.

По думите му е несериозно да излязат министри и да приказват за неща, за които да няма законопроект, в който те да са съответно написани.

Юристът изрече съмнение, че ще бъде заделена голяма сума от държавния бюджет, с цел да бъде налята в тази нова държавна конструкция, което ще докара до спомагателни разноски за данъкоплатците, само че с неразбираеми изгоди.

Славов разяснява, че главният въпрос е кой ще компенсира жителите и бизнеса.

" След като ръководещите признаха, че има съществени диспропорции и аномалии на пазара на горива, че години наред сме плащали едни от най-скъпите горива в Европа. Аз не чух ангажимент за вдишване на отговорност за тази обстановка ".

Славов уточни, че властта би трябвало да даде пояснение и за " скандално импортирания " и признат от този парламент така наречен картелен закон за горивата.

" С него се организира един геноцид към дребните участници на пазара и това докара до още по-високи цени. Изведнъж в този момент се излиза на чисто и откриват топлата вода. Това е несериозно! ".

Юристът попита какво прави Комисия за защита на конкуренцията през всички тези години и къде е страна - посредством своите регулатори?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР