Данните за разпространението на инфекцията никак, ама никак не кореспондират

...
Данните за разпространението на инфекцията никак, ама никак не кореспондират
Коментари Харесай

Случаите на коронавирус у нас са 700 пъти под прага за епидемия, смята експерт

Данните за разпространяването на инфекцията по никакъв начин, но по никакъв начин не кореспондират с ограниченията, приложени от държавното управление .
Към днешна дата, ние имаме доказани към 400 случая на ковид. Починали са 8 души, като най-малко при двама от тях инфекцията по-скоро не е същинската причина за гибелта.
Това написа доктор Стойчо Кацаров в уеб страницата на неправителствената организация " Право и здраве ", представен от Frognews.
Този брой на инфектирани хора не е задоволителен даже за вестникарска обява, камо ли за оповестяване на зараза.
Според здравната просвета за зараза може да се приказва, в случай че броят на инфектираните надвишава 200 души на 10 000 население. Нашите случаи са 700 пъти под прага , счита той.
Защо тогава се ползват такива фрапантни ограничения и оправдани ли са от здравна позиция? Та ние съвсем затворихме страната и спряхме стопанската активност, поради нещо, което даже не може да се дефинира като зараза ?, пита докторът.
Противоречието сред степента на опасност и подхванатите ограничения се следи в целия свят, освен в България. Повечето Европейски страни, включително Италия, Испания, Франция приложиха също строги ограничения за обществена изолираност.
Да приемем, че държавните управления са решили да приложат ограниченията профилактично, с цел да лимитират разпространяването на коронавирусавируса. Това би било целесъобразно, в случай че ставаше дума за изключително рискова зараза, която доста елементарно може да се популяризира и би довела до доста висока смъртност измежду популацията.
Историята на човечеството помни такива пандемии, като чумата, холерата и едрата шарка. В по-нови дни характерност на изключително рискови инфекции имаха ХИВ и ебола, изяснява Кацаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР