Данните за разпространението и жертвите на коронавируса в Китай през

...
Данните за разпространението и жертвите на коронавируса в Китай през
Коментари Харесай

Епидемията в Китай забавя темпото, в Южна Корея рязко ускорява

Данните за разпространяването и жертвите на ковид в Китай през последното денонощия удостоверяват почналата преди дни позитивна наклонност, която демонстрира, че епидемията забавя темпото си в страната, от която стартира. В Южна Корея обаче броят на инфектираните внезапно пораства, както и на други места по света и най-много в Европа.

Китайските управляващи оповестиха за 433 нови случая на заразяване с ковид на 26 февруари, което е известно покачване по отношение на предходния ден, когато новите случаите са били 406.

През вчерашния ден обаче са умряли 29 души, което е най-ниският дневен брой от 28 януари до момента.

Според Националната здравна комисия, представена от Ройтерс, общият брой на доказаните случаи в континентален Китай от началото на епидемията е достигнал 78 497, а на умрелите - 2744.

Само в провинция Хубей, която е епицентърът на болестта, през вчерашния ден са маркирани 409 нови случая на инфектирани и 26 умряли. Другите трима умряли са в Пекин и провинциите Хънан и Хейлунцзян. Броят на новорегистрираните случаи отвън Хубей през вчерашния ден е 24 - с 5 повече от предходния ден, откакто той намаляваше пет поредни дни преди този момент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР