Данните за нивата на замърсявне на въздуха по часове и

...
Данните за нивата на замърсявне на въздуха по часове и
Коментари Харесай

Данните за нивата на замърсяване на въздуха в София изчезнаха от сайта на общината

Данните за равнищата на замърсявне на въздуха по часове и региони в София изчезнаха от уеб страницата на Столична община. Това се видя при инспекция на " Дневник " в късния следобяд на 30 ноември, часове след новината, че рискови равнища на замърсяване на въздуха са измерени в късните часове в сряда вечер (29 против 30 ноември 2017 г.) във всички столични региони, където има измервателни станции на Изпълнителната организация по околна среда.

Гражданите обаче могат да наблюдават равнищата в действително време и на самостоятелната карта на София Airsofia (на уеб страницата http://airsofia.info). В момента от нея е видно, че замърсяването на въздуха е стигнало рискови равнища и довечера (четвъртък, 30 ноември).

 Скрийншот на уеб страницата на Столичната община
© Скрийншот

Скрийншот на уеб страницата на Столичната община

Става дума за графична визуализация на осреднените едночасови стойности за равнищата на концентрации на фини прахови частици в шест разнообразни точки на София на Изпълнителната организация по околна среда, оповестени на уеб страницата на Столичната община.

От пресцентъра на Столична община не можаха да обяснят за какво липсват данните. Според тях " данните са били там доскоро ". В момента обаче вместо информация на уеб страницата се появява надпис: Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user `root`@`localhost` (using password: NO) in C:wampwwwincludemysql.php on line 95.

София е градът с най-високите превишения на допустимите правила на замърсяване с фини прахови частици (ФПЧ10) в страната за миналото денонощие - над два пъти и половина. Замърсяване с прахуляк над допустимото е имало в още девет обитаеми места в България - приблизително над 1 път и половина. Това сочати данните на сата на екоагенцията (ИАОС), която разгласява осреднените стойности за денонощието и сега има данни за 29 ноември (от 0 до 24 часа). Пикът на смога нощес е бил към и след 24 часа, което допуска, че точно най-високите равнища на замърсявания към момента не са регистрирани в данните на екоагенцията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Замърсеният въздух (82)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР