Данните за най-продаваните автомобили в Европа от началото на годината

...
Данните за най-продаваните автомобили в Европа от началото на годината
Коментари Харесай

Кои са най-продаваните автомобили в Европа от началото на годината?

Данните за най-продаваните коли в Европа от началото на годината блестят с превъзходството на немски и френски модели, само че и с цялостната липса на Opel и Fiat, сочи статистиката на Focus2Move. Изследването обгръща 44 пазара на Стария континент, в това число Русия, Турция, Молдова и други.

При първото място още веднъж няма изненада, като то се заема от Volkswagen Golf. Компактният немски хечбек, който скоро чака осмото си потомство, осъществя 291 520 продажби, записвайки растеж 6,4% по отношение на същия интервал на годината.

На втора позиция е френският мъник Renault Clio с 207 114 продажби и покачване от 2,6%. Бронзовото място е за различен немски представител - Volkswagen Polo, който е напълно покрай втората позиция с 203 хиляди продажби. Челната тройка се резервира от същия интервал на предходната година.

 Над 22% повече нови коли в България за полугодието
Над 22% повече нови коли в България за полугодието

Рекордни продажби в Европейски Съюз през юни

Разместване идва на четвърта позиция, където застава Ford Fiesta. Миналата година тя бе шеста. От модела са продадени 162 хиляди бройки. На пето място остава Volkswagen Tiguan със 159 хиляди осъществени продажби. Шестата позиция, от четвърта през предходната година, е за Nissan Qashqai.

Skoda Octavia, Peugeot 208 и Citroen C3 оформят топ 10.

Най-големият срив в продажбите за полугодието по отношение на предходната година записват два модела на Opel - Mokka и Astra, които записват спад с 41,6% и 34,6% надлежно. Nissan е осъществила с 27,6% по-малко продажби на своя Juke. Opel обаче записва усъвършенстван резултат при SUV-то Grandland X - скок от 680% до 50 хиляди продажби.

 Ще забранят ли колите на повече от 10 години в центъра на София?
Ще забранят ли колите на повече от 10 години в центъра на София?

Ограничението ще важи за всички транспортни средства със стандарт по-нисък от Евро 5
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР