Данните за лятото са позитивни. Прогнозата е за 5 процента

...
Данните за лятото са позитивни. Прогнозата е за 5 процента
Коментари Харесай

Илин Димитров очаква ръст на туристите през летния сезон

Данните за лятото са положителни. Прогнозата е за 5 % растеж по отношение на 2019 година Това съобщи министърът на туризма Илин Димитров, представен от БНР.

Той поясним че се чакат обичайните пазари, само че и разрастващи се като Полша, Чехия, Англия. Пазар Германия е с наклонност да надмине с 25 % миналата година, добави министърът. По думите му летният сезон ще бъде релативно дълъг - от началото на май до края на септември .

Всяко затруднение пред туристите е проблем за бранша, уточни Илин Димитров. Когато границите падат - туризмът се усилва, добави той, визирайки влизането на България в Шенген.

Министърът на туризма изрази удовлетворение от миналия зимен сезон, макар неналичието на сняг. Той посочи, че сме съумели да задминем предпандемичната 2019-а с 9 %.

По отношение на образованието на фрагменти в туристическия отрасъл, Илин Димитров бе безапелационен, че то би трябвало да се сложи на фундамент. За да има първокласен туристически артикул, връзката сред бизнеса и образованието е от основно значение, добави той.

Министърът сподели още. Че до края на месеца се чака да завърши цялостната проверка и одит благодарение на Националния действен щаб във връзка с програмата за настаняване на украинци.
 Двама министри договориха повече лекари за летния сезон
Двама министри договориха повече лекари за летния сезон

Темата е била дискутирана и с ректорите на медицинските университети във Варна и Бургас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР