Данните за антибактериалното действие на маслото от риган в много

...
Данните за антибактериалното действие на маслото от риган в много
Коментари Харесай

Масло от риган – естествен антибиотик


Данните за антибактериалното деяние на маслото от риган в доста случаи са по-категорични от тези за действието на антибиотиците . Подкрепени от неналичието на каквито и да било съществени странични резултати, тези данни са причина ригановото масло да се предписва като допълнение или даже опция на лекуването с антибиотици в доста случаи.

Основните биоактивни съставни елементи в маслото от риган са веществата тимол и карвакрол . Те имат мощно бактерицидно деяние и подсигуряват успеваемостта на маслото от риган при вътрешно или външно приложение против разнообразни бактериални инфекции.

Спектърът на бактерицидно деяние на маслото от риган е доста необятен – сравним с този на най - широкоспектърните синтетични антибиотици . Това разрешава ригановото масло да работи сполучливо като тяхна опция или да добавя действието им.

Има данни за най-малко 800 клинични изследвания на интензивността на тимола и карвакрола, извлечени от ригановото масло. Богатият клиничен опит приказва напълно в интерес на потребното деяние на този био артикул против бактериалните инфекции . Това деяние се показва в по едно и също време угнетяване интензивността на огромна част от познатите ни болестотворни бактерии и в облекчение на възпалителните реакции, които те отключват.

Маслото от риган има показан резултат при:
Инфекции на синусите; Възпалени сливици; Бронхити; Гингивит; Гъбични инфекции в устната кухина; Стомашно-чревни инфекции и хранителни натравяния, провокирани от Escherichia coli;
За допълнение лекуването на сходни инфекциозни положения маслото от риган се приема вътрешно. За по-лесно понасяне на мощния му мирис в съсредоточен тип то може да се разрежда с вода, мляко, мед, лимонен сок и други

Свързани публикации.. Риганът – оказва помощ при синузит и настинки 0 Риган - със съществени антиоксидантни свойства 0 Масло от риган укрепва защитните сили на организма 1

Освен като естествен антибиотик маслото от риган може да се употребява и за предварителна защита на страничните резултати на антибиотиците и други лекарствени артикули. Проучванията демонстрират, че банкет на риганово масло може да обезврежда унищожителните последици от приема на антибиотици за чревната флора и да не се допусне рискова дисбактериоза или

разгръщане колониите на гъбичките в червата по време на антибиотично лекуване. Освен това маслото от риган обезврежда токсичността и страничните резултати от приема и на някои противоракови медикаменти, да вземем за пример метотрексат.

В допълнение на всичко това има и данни за мощното антиоксидантно деяние на ригановото масло. Риганът е измежду 10-те най-богати на антиоксиданти билки и може да добави идеално самостоятелните грижи за кожата, за закъснение процесите на стареене в нея.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР