Данните сочат, че все повече работодатели в България осигуряват вода

...
Данните сочат, че все повече работодатели в България осигуряват вода
Коментари Харесай

Сигурни ли сте каква вода пиете на работното място?

Данните сочат, че от ден на ден работодатели в България обезпечават вода на чиновниците си като част от политиката си за грижа за персонала*. Зачестяват обаче и случаите на фалшификации от страна на недобросъвестни търговци, които бутилират и оферират на работодателите вода с неразбираем генезис, като безочливо злоупотребяват с известни марки и с построеното към тях потребителско доверие.

Закупуването на бутилирана вода с неизпитан генезис крие опасности за здравето на потребителите. Така да вземем за пример, водата може да съдържа бактерии; да е бутилирана от източник, друг от посочения; да не са спазени наложителните хигиенични изисквания; да няма документ за качество или да е с противен усет заради погрешно предпазване на продукта.

Как можете да ревизирате качеството и произхода на водата, която купувате, с цел да гарантирате здравето на чиновниците си?

Винаги избирайте сигурен и благонадежден снабдител! Бутилираната вода на водещите производители на пазара се създава при спазването на най-високите европейски и интернационалните стандарти за качество, като процесът на бутилиране предстои на прецизен всекидневен надзор, както и на непрекъснати инспекции от страна на способените органи.
Препоръчително е галонът да има топъл щемпел с логото на марката, който да е същият като логото на етикета. При подправените галони тези два детайла постоянно се разминават или някой от тях липсва.
Желателно е да имате дълготрайно съдействие с потвърдени и тествани снабдители на вода, които подписват контракт с компаниите, а също по този начин им оферират гаранционно обслужване и регулярна поддръжка на предоставения диспенсър за вода. Случайните поръчки, работата без контракт и без съществуването на документи, удостоверяващи качеството и произхода на продукта, излага на риск здравето на чиновниците, и не подсигурява отбрана при възможни произшествия.
Бъдете деликатни: при закупуване на вода от неизпитан снабдител няма гаранции, че галоните са надеждно измити и дезинфекцирани според положителните практики в бранша – при нужната за задачата температура, с подобаващи препарати и в изрядна хигиенична среда.

Специалистите в сектора предлагат да следим за посочените нагоре ограничения за сигурност и да не се доверяваме на непроверени снабдители на вода. А при положение, че закупим вода със подозрително качество или установим, че някой от изброените детайли липсва, е добре да потърсим контакт с лицензиран формален снабдител на водеща марка вода, който да ни подсигурява дълготраен ангажимент посредством контракт и обезпечаването на първокласен артикул и непрекъсната поддръжка.

*Данните обобщават отговорите на 90 компании, членове на Българската асоциация за ръководство на хора, интервюирани в интервала сред 4 – 14 юни 2018 година

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР