Данните са новото злато днес и разработчици от различен мащаб

...
Данните са новото злато днес и разработчици от различен мащаб
Коментари Харесай

WWDC 2019: Apple представи Sign in with Apple

Данните са новото злато през днешния ден и разработчици от друг мащаб се надпреварват за това да получат повече и повече от тях. Благодарение на дребните компютри, които носим със себе си, те могат да получат информация за това къде сте в този момент, къде сте били, а дори и да предположат къде ще сте, какво и къде сте яли, кои са вашите другари и кои са приятелите на вашите другари, каква музика предпочитате да слушате, кои магазини да посещавате и какво ли още не – планини от данни, които всеки от нас генерира и дава непринудено, а от време на време и не напълно. Но около абсурда с Cambridge Analytica и Фейсбук, стягането на разпоредбите за запазване на персоналните данни от европейските политици и по-сериозния взор, извърнат към хилядите компании, искащи да ви трансфорат в ходещи банки от данни (или ходещи златни кюлчета, в случай че предпочитате), това диво гонене на монетизацията, все по-често минава на назад във времето и изоставяно. Разбира се, най-малко на пръв взор. „ Ние пазим вашата информация “ се трансформира в лайтмотив, който вдъхва доверие и надеждност. И несъмнено материална облага.

Apple са известни с грижите, които поставят информацията на потребителите да остане тяхна благосъстоятелност. По време на Worldwide Developer Conference (WWDC) 2019, постоянната конференция на разработчиците на компанията, Apple показа нова предпазена функционалност за регистриране в приложения и уеб сайтове, ориентирана към притежателите на AppleID акаунт, която е ориентирана към опазването на конфиденциалността на вашата персонална информация, до момента в който в това време основава облекчение при регистрация и регистриране в уеб сайтове и приложения.

„ Sign In with Apple съставлява облекчение за вашите консуматори да се вписват във вашите приложения и уеб страници чрез тяхното Apple ID. Вместо да попълнят форми, да удостоверяват имейл адреси и избират нови пароли, те могат да употребяват Sign In with Apple, с цел да си създадат акаунт и да стартират да употребяват приложението ви незабавно. Всички сметки са предпазени с двуфакторна автентикация за повишена сигурност, и Apple няма да следи интензивността на потребителя в уеб страницата или приложението ви “, разказват новата услуга компанията.



В изявление за CBS News, персонално изпълнителният шеф на Apple Тим Кук изяснява, че с този ход компанията не цели да взема превъзходство в борбата с Гугъл и Фейсбук, които от дълго време имат свои лични решения за вход в уеб сайтове и приложения през днешния ден (съответно Sign In with Гугъл и Sign In with Facebook). Целта е в допълнение застраховане на сигурността на персоналните данни на техните консуматори. „ Знаете ли, в никого не се целим (макар че при представянето на характерността биват дадени за образец точно бутоните на Фейсбук и Гугъл – б.а.). Ние се фокусираме над потребителите. А те желаят да получат опцията да минават през голям брой запаси в Мрежата без да са подложени на следене. Просто изкачваме отбраните на поверителността на едно последващо ниво. И аз мисля, че това искане от страна на потребителите е нещо напълно рационално “, изяснява Кук. А наред с вградената отбрана, потребителите могат да избегнат следенето в допълнение. Ако не желаят услугата да ги следи по имейл адреса им, при регистрация, Apple генерира неповторим адрес за съответната услуга. Така потребителят може да избере да получава известия и оферти от услугата на този спомагателен адрес, а Apple ще пренасочи всички тези известия към същинската пощенска кутия на потребителя, до която притежателя на услугата няма достъп.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР