Данните са на британската Национална статистическа служба Брутният вътрешен продукт

...
Данните са на британската Национална статистическа служба Брутният вътрешен продукт
Коментари Харесай

Още през втората половина на 2023 г. Великобритания е изпаднала в рецесия

Данните са на английската Национална статистическа работа
Брутният вътрешен артикул (БВП) на Англия се е свил с 0,3 на 100 през последните три месеца на предходната година. Това сочат данните на английската Национална статистическа работа (ONS), огласени през днешния ден и представени от Ройтерс.

Британската статистическа работа удостоверява предварителните си данни, че Брутният вътрешен продукт на страната е намалял с 0,1 на 100 през третото тримесечие (юли-септември) на 2023 година Това значи, че Обединеното кралство е изпаднало в криза през втората половина на предходната година, показва Ройтерс.

Като цяло стопанската система на Обединеното кралство регистрира растеж от 0,1 на 100 за 2023 година по отношение на миналата година.

На този декор стопанската система на Англия демонстрира признаци на възобновяване от началото на 2024 година Британският БВП се покачва с 0,2 на 100 през януари по отношение на декември, сочат данни, представени от Ройтерс.

Проучвания, които имат всекидневен темперамент, демонстрират, че повишаването на стопанската система продължава и през февруари, и през март, отбелязва организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР