Данните, публикувани от националните статистически агенции на Обединеното кралство, показват,

...
Данните, публикувани от националните статистически агенции на Обединеното кралство, показват,
Коментари Харесай

Великобритания отчита почти 55 000 допълнителни смъртни случаи

Данните, оповестени от националните статистически организации на Обединеното кралство , демонстрират, че до 8 май е имало 54 477 смъртни случая , повече в сравнение с нормално се чака по това време на годината, оповестява БиБиСи.

Цифрата е повече от 34 796 души, умряли след позитивен резулта т от теста за ковид до тази дата, или от 41 020 души, чийто смъртен акт загатва Covid-19 .

Робърт Кюф, ръководителят на статистическото бюро на БиБиСи разяснява, че по-голямата цифра евентуално обгръща същинското влияние на вируса , отразявайки броя на хората, които са умрели без тест или са умрели заради напрежението в системата на опазването на здравето.

По-рано бе обявено, че смъртните случаи от ковид в Обединеното кралство доближиха близо 43 000 , наблягайки статута на страната като най-тежко обиден в Европа и повдига повече въпроси по отношение на оправянето на премиера Борис Джонсън с рецесията, написа " Ройтерс ".

Такава огромна смъртност във Англия усилва натиска върху Джонсън , който споделя, че държавното управление следва научни препоръки. Опозиционните партии настояват, че той се е забавил с въвеждане на проби и обезпечаване на защитна екипировка на здравните служащи и че политиката му изоставя домове за грижи.

През март основният теоретичен консултант на Англия съобщи, че поддържането на смъртност под 20 000 ще бъде " добър резултат ". През април " Ройтерс " заяви, че най-лошият сюжет на държавното управление е 50 000 смъртни случая .

 43 000 умряли от ковид във Англия
43 000 умряли от ковид във Англия

Починали са минимум 42 990
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР