Данните, постъпващи в Електронната система за събиране на такси за

...
Данните, постъпващи в Електронната система за събиране на такси за
Коментари Харесай

Тол системата ще хваща превози на черно

Данните, постъпващи в Електронната система за събиране на такси за прилагане на платената пътна мрежа на база време (е-винетка) и на база изминато разстояние (тол), ще могат да служат и за определяне на нерегламентиран транспорт на пасажери.

Това разгласи проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, пред участниците в заключителната конференция по транспортна политика, проведена от Конфедерацията на автобусните превозвачи (КАП).

Информацията за трафика по платената пътна мрежа, която постъпва в електронната система, може да се споделя с партньорските служби на АПИ като „ Пътна полиция “ в Министерство на вътрешните работи, Национална организация по приходите, Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ и други „ АПИ не е оправомощен орган да правоприлага в тази част, само че може да даде данни, с цел да се реагира “, уточни проф. Асенов.

Нелицензираният превоз е един от проблемите, които тревожат представителите на автобусния отрасъл, сподели ръководителят на Управителния съвет на КАП Магдалена Милтенова.

„ Всички споделяме, че тол системата би трябвало да бъде въведена, само че да има равномерен преход от винетни към тол такси “, сподели Милтенова и означи, че браншът има добър разговор с Министерството на районното развиване и благоустройството и АПИ.

Тарифата за таксите, които се събират за прекосяване и прилагане на републиканската пътна мрежа е в процедура за публично разискване. До 16 декември 2019 година могат да постъпват мнения, мнения и оферти по плана.

В него тол таксите за рейсовете са диференцирани съгласно общата механически позволена оптималната маса до и над 12 т, екологичния им клас, както и съгласно категорията на платената пътна мрежа – автомагистрали, първи и отчасти втори клас пътища.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР