Данните показват, че президентът губи популярност просто, защото има проблеми

...
Данните показват, че президентът губи популярност просто, защото има проблеми
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Копринков е проблем в кръга на президента. Бау-бау е метафора

Данните демонстрират, че президентът губи известност просто, тъй като има проблеми с другите институции, посочи той
„ Бау-бау “ е метафора, комфортно куче, което да  бъде употребявано за партията на Радев, до момента в който той към момента е президент. Ясно е, че ще се основава политически план, както беше опитът с „ Български напредък “. Това съобщи пред standartnews.com Тихомир Безлов, старши специалист в Център за проучване на демокрацията.

По думите му мъчно би могло да се реши дали Радев би спечелил от нов политически план.

„ Основните парламентарни партии са с устойчиви структури. Но в случай че президентът влезе в актуалната раздробена политическа среда, допустимо е партията му да вземе гласове от хората, които не отиват до урните при избори. Не съм сигурен дали ще вземе доста от Българска социалистическа партия и от „ Възраждане “. От ГЕРБ и Движение за права и свободи също не си го и представям “, изясни Безлов. 

Той изясни, че „ пътят на Копринката “ е обвързван със съветника на президента Николай Копринков

„ По време на служебните държавни управления на Радев кадруваше на доста от основните места за внасяне на контрабандни артикули. Това са канали за приходи. Макар, че нямаме данни от следствие - нещо, което да е потвърдено. Към момента всичко е на равнище политически обвинявания. Темата се появи през 2021 година. Президентът не се разграничи от съветника си, който фактически е една от проблематичните персони в обкръжението му “.

Според него прокуратурата не се заема с проблема, тъй като в този момент Сарафов по-скоро заобикаля безсмислените борби и се пробва да има повече политически другари, в сравнение с врагове.

Безлов съобщи, че хора, свързани с Радев са спечелили локалните избори през 2023 година Други пък са влезнали в разнообразни управнически позиции -  в опазването на здравето, във вътрешната сигурност.

„ Една от огромните тематики беше Планът за възобновяване и резистентност - какви тематики се одобряват и кои се отхвърлят от служебните държавни управления. Но кабинетите на президента не бяха подложени на критика от медиите, макар че имаше доста сигнали. А данните демонстрират, че президентът губи известност просто, тъй като има проблеми с другите институции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР