Данните по бюджета на Гърция за януари-октомври показват, че надвишаването

...
Данните по бюджета на Гърция за януари-октомври показват, че надвишаването
Коментари Харесай

Инвестициите и данъчните облекчения далеч от целта в бюджета на Гърция

Данните по бюджета на Гърция за януари-октомври демонстрират, че надвишаването на първичния остатък от 1,4 милиарда евро до 6,4 милиарда се дължи на фрапантния спад на обществените вложения и данъчните облекчения.

Докато краткотрайните резултати демонстрират, че данъчните облекчения са отдалечени от задачата си със 770 милиона евро, преразглеждането на цифрите (въз основа на проектобюджета за 2019 г.) слага облекченията в границите на задачата: Това е по този начин, тъй като задачата е по-ниска, написа Екатимерини.

Програмата за обществени вложения (PIP) показва сходна картина: Държавата е изразходвала 1,3 милиарда евро по-малко за годината до края на октомври и е малко евентуално това да бъде покрито през идващите няколко седмици. Миналата година програмата завърши с недостиг от 800 милиона евро.

Субсидиите за държавни обекти също са потърпевши, защото към края на октомври единствено 69,3% от годишното систематизиране е предоставено на Организацията за човешки запаси (OAED), до момента в който единствено 54,7% от средствата, ориентирани към обществена отбрана, са били отстранени. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР